Urbanisme

Cassà executa projectes decidits pels veïns

Els fanals solars, el parc de cal·listènia i la tirolina ja s’han instal·lat a la vila

Els cassanencs ja disposen dels projectes que van escollir en el pressupost participatiu de l’any passat. En aquest sentit, l’Ajuntament de Cassà de la Selva ja ha instal·lat la tirolina al parc dels Fruiters, el parc de cal·listènia al carrer Ventallol i els fanals solars al carrer Empordà.

Aquests tres projectes van ser els més votats dels onze finalistes el mes de setembre passat. En la votació hi van participar 657 veïns de Cassà, un 7,67% del cens. La tirolina al parc dels Fruiters va obtenir el 33,2% dels vots; la il·luminació de l’últim tram del carrer Empordà va rebre el 30,3% dels vots, i el parc de cal·listènia, el 29,1% dels vots. L’import destinat als projectes escollits en el pressupost participatiu és de 60.000 euros.

L’execució dels projectes s’ha fet en col·laboració amb els col·lectius que s’havien mobilitzat per defensar alguna de les propostes guanyadores. Així doncs, el parc de cal·listènia s’ha dissenyat d’acord amb les necessitats que ha expressat el grup de joves que van promoure la proposta i que la van defensar perquè obtingués el màxim de vots possible. Properament s’inaugurarà l’equipament amb una demostració dels exercicis que s’hi poden practicar.

La cal·listènia s’ha convertit en una tendència d’exercici físic centrada en els moviments de grups musculars, més que en la potència i l’esforç. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). L’objectiu d’aquest esport és combinar la gràcia i la bellesa del cos en moviment. I és una disciplina d’entrenament que guanya popularitat en el món del fitnes.

En marxa el del 2018

El pressupost participatiu d’aquest any ja està en marxa. De moment, ja ha tingut lloc el període de recollida de propostes. Els serveis tècnics estan avaluant aquests dies la viabilitat de cadascuna de les propostes rebudes.

Al mes d’abril es programarà el taller per escollir les propostes que se sotmetran a la votació final entre els mesos de maig i juny.

Igual que l’any passat, el pressupost que el consistori destina a les inversions guanyadores és de 60.000 euros. La informació dels pressupostos es pot conèixer al web participa.cassa.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia