Urbanisme

L’Escala marca prioritats en el nou pla d’urbanitzacions

El ple va aprovar ahir el pla director, que s’ha convertit en el document de planificació guia en què es detalla l’estat actual

L’aplicació de cinc criteris ha fet prioritaris el Riuet i els Emperadors

El pla director d’urbanitzacions es va validar ahir en el ple de l’Escala. Es tracta d’un document de planificació en el qual s’ha treballat en els darrers anys amb la finalitat de tutelar les futures actuacions urbanístiques en la trama urbana de la població.

Aquesta diagnosi l’ha dut a terme l’oficina tècnica de l’Ajuntament i, segons assenyalava ahir l’alcalde de la població, Víctor Puga, no es tracta d’un document de l’equip de govern sinó que és un document del conjunt de regidors, ja que hauria de tenir una vigència de més de deu o quinze anys. “S’ha treballat amb una radiografia molt real de la situació actual que explica quin és l’estat de les diferents urbanitzacions i sectors, des del punt de vista de serveis i d’urbanització”, assenyalava Puga.

S’ha dividit la trama urbana de l’Escala en 70 sectors, pensant que en cadascun es puguin executar les obres necessàries de forma autònoma.

El pla director no posa data a les actuacions que fan falta a cada una de les zones, però sí que marca els criteris –tècnics i objectius– que han servir per establir una taula de prioritats en funció de cinc aspectes. El regidor d’Urbanisme, Josep Bofill, explicava que el document té en compte cinc criteris a partir dels quals es defineix una llista de prioritats de cadascun dels 70 sectors estudiats. Aquests criteris són els serveis existents (pavimentació de carrers, evacuació d’aigües i enllumenat); la percepció de la seguretat; la densitat de la població beneficiada per l’actuació; la continuïtat del desenvolupament del planejament i coherència amb el planejament urbanístic, i la possibilitat d’atorgar llicències en els sectors per desenvolupar.

L’Escala disposa de 130 quilòmetres de carrers, la majoria dels quals estan urbanitzats. Hi ha sectors, però, que no estan ni pavimentats. Les actuacions més urgents, segons el document, són a la zona del Riuet i al barri dels Emperadors. La primera ja té un projecte d’urbanització redactat i preveu una inversió d’1,5 milions d’euros, aproximadament. En el sector dels Emperadors, hi ha el projecte aprovat i està previst que les obres es puguin començar ja aquest any ja que els embolics judicials ja s’han aclarit i hi ha una consignació pressupostària de 2,5 milions d’euros.

La següent prioritat és el sector 9, configurat pels carrers del Puig, dels Termes, Sant Briu, paratge Oliveres 23, Romaní, Oliveres, Estepa Negra, de la Palma, del Roure, de l’OM, camí del Palau, passatges Palau 153, 168 i 156, Lloret, Santana, de la Vinya i Cantallops. A continuació es prioritza el sector 15 (al voltant de Roger de Flor, Onyar i Corral d’en Romí) i el sector 13, que inclou els carrers Muralla i Forn.

LA XIFRA

70
sectors.
En la diagnosi s’ha dividit la població en aquestes zones per trobar-hi unitat d’acció.

LA FRASE

No es tracta d’un document de l’equip de govern, sinó que és un document del conjunt de regidors
Víctor Puga
ALCALDE DE l’ESCALA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia