Urbanisme

urbanisme

Les comarques gironines, amb 26 paisatges diferents

El catàleg encarregat pel govern afegeix dos paisatges més als previstos inicialment: les capçaleres del Llobregat i el Baix Montseny

El document s'haurà d'incloure en la planificació urbanística

El govern ha sotmès a informació pública el catàleg del paisatge de les comarques gironines, el document que identifica el mosaic que formen aquestes comarques. Elaborat per l'Observatori del Paisatge per encàrrec del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, defineix 26 unitats paisatgístiques diferents, seguint criteris orogràfics o geològics, però també d'altres com ara els elements identitaris, l'imaginari popular o expressions artístiques. Respecte a documents previs en què s'havia treballat, hi ha poques novetats: s'hi afegeix el de les capçaleres del Llobregat, a la part més sud-oest del Ripollès, i també el del Baix Montseny i serra de Marina. A part d'aquests, hi ha la Baixa Tordera, l'Ardenya-Cadiretes, el Montseny, les Guilleries, la plana de la Selva, el pla de Girona, les Gavarres, la Costa Brava, Terraprims, l'Empordanet-Baix Ter, l'estany de Banyoles, la Garrotxa d'Empordà, la plana de l'Empordà, el cap de Creus, les Salines-l'Albera, els Aspres, l'Alta Garrotxa, la vall de Camprodon, les valls del Freser, l'Alt Ter, el Cabrerès-Puigsacalm, les valls d'Olot i Rocacorba.

A banda d'inventariar els elements d'interès de cadascun dels paisatges, el catàleg també servirà per a la planificació urbanística i per fomentar-ne la protecció i la gestió. En aquest sentit, es remarquen tres paisatges que mereixen una atenció especial. Són els del litoral, on s'aposta per recuperar façanes marítimes; el de l'àrea urbana de Girona, per preservar el patrimoni natural i monumental pel risc de fragmentació, i la Vall d'en Bas, per protegir l'espai rural de les infraestructures i l'expansió d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.