Urbanisme

argentona

La construcció del nou complex esportiu municipal acumula tres anys de retard

L'adjudicació de l'obra és de l'abril de l'any 2008, però hi ha hagut problemes amb el finançament dels treballs que n'han endarrerit l'inici

La construcció del nou complex esportiu municipal d'Argentona acumula prop de tres anys de retard des que es va fer l'adjudicació de l'obra, a l'abril del 2008. Tal com va sintetitzar el regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Argentona, Robert Subiron (TxA), aquest retard “ha estat provocat, bàsicament, per diversos problemes relacionats amb el finançament de l'obra”.

En aquest sentit, Subiron va recordar que durant el 2009 una de les empreses contractades per l'adjudicatari de l'obra –Llop Equipaments Esportius– va fer fallida, cosa que va provocar un retard i es va haver de buscar una altra firma que s'encarregués de la construcció del complex i es van haver de refer les negociacions amb els bancs. Finalment, la construcció de les instal·lacions esportives anirà a càrrec de Ferrovial, ja que l'Ajuntament –conjuntament amb Llop i Ferrovial– ha arribat a un acord amb els bancs.

No obstant això, l'execució del projecte també està pendent que l'Ajuntament rebi una subvenció d'1,4 milions d'euros del Consell Català de l'Esport. Tot el projecte té un pressupost de 4,5 milions d'euros, i la resta –3,1 milions– està finançat per l'empresa adjudicatària, que tindrà una concessió de l'espai per 30 anys. “L'ajuda està concedida, només falta la documentació firmada i les obres podran començar”, va assegurar Subiron. El regidor també va dir que “no s'hipotecarà la temporada d'estiu de la piscina per començar les obres”. I és que el nou complex es construirà on ara hi ha la piscina municipal, que s'enderrocarà. L'alcalde d'Argentona, Pep Masó (TxA), va afirmar que “per prudència no s'autoritzarà l'enderroc sense saber que es podran començar les obres”.

LA XIFRA

4,5
milions d'euros
és el que costa fer tota l'obra. D'aquests, 1,4 estaran subvencionats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.