Urbanisme

URBANISME

Viladamat refà el POUM forçat per la revocació del TSJC

L'alcaldessa està molesta amb Urbanisme perquè les “errades seves” obliguen el poble a assumir-ne el cost

La revocació del POUM de Viladamat forçada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) amb una sentència recent ha obligat l'Ajuntament a tornar a obrir converses amb els veïns per consensuar una nova redacció. El TSJC ha forçat el consistori a reiniciar el procés en donar la raó a uns propietaris que van presentar al·legacions contra l'acord de la comissió territorial d'Urbanisme de Girona de 27 de juliol del 2006, pel qual s'havia aprovat definitivament el pla d'ordenació urbanística municipal. Aquesta sentència es va publicar a mitjan mes de gener en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i ja és completament ferma.

L'alcaldessa de Viladamat, Irene Palol, es mostra especialment molesta amb Urbanisme perquè “dues errades de forma ens obliguen a nosaltres a començar tot el procés”. Palol considera que qui va cometre l'errada és qui hauria d'assumir-ne les conseqüències i no l'Ajuntament, que haurà de “buscar la manera de trobar 60.000 euros per començar de nou”.

Palol afirmava que la sentència ha estat una sorpresa per a l'equip de govern que ella presideix des del mes de maig: “No ens pensàvem trobar-nos aquest problema. No comptàvem haver d'afrontar la invalidació del POUM. No havíem pensat a haver de destinar els esforços cap a una cosa de la importància d'un POUM i això ens ha fet canviar de plans.”

La CUP s'havia mostrat contrària a diversos punts del planejament “perquè no s'havia consensuat amb els veïns”. “Ja entenen que no es pot fer a gust de tothom però sí que l'Ajuntament ha de fer esforços per consensuar les decisions que són importants. S'ha de posar sobre la taula fins on està disposat a cedir cadascú.”

“Nosaltres ni ampliarem ni reduirem el POUM, però volem resoldre els focus de conflicte i per això hem començat ja a fer reunions amb veïns de les zones més afectades. Ens ha tocat agafar un toro molt gros per les banyes”, manifestava aquesta mateixa setmana l'alcaldessa, Irene Palol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.