Urbanisme

urbanisme

ERC xifra els pisos buits en un miler a tot Palafrugell

Els republicans demanen que es compensi a la baixa la previsió d'habitatges nous que permet fer el POUM revisat

El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Palafrugell, entre les al·legacions que ha presentat a la revisió del pla general urbanístic (POUM), demana que es redueixi en uns 900 el nombre d'habitatges previstos, ja que els republicans xifren en “aproximadament un miler” els pisos buits que hi ha actualment en tot el municipi.

Pels republicans, que també demanen que l'horitzó de vigència del nou pla es retalli fins al 2026, per comptes del 2032, la demanda teòrica d'habitatge quedaria satisfeta si es reduís el nombre de pisos previstos al sector Bruguerol Est i es desprogramessin els que s'aixecarien al Coll de la Morena 2. Segons proposen, amb vista al 2026, quan teòricament també s'hauria de revisar el Pla Territorial de les Comarques Gironines, alguns d'aquests sectors es podrien recuperar en un pla general posterior i es tracta de sectors que no implicarien haver d'indemnitzar els propietaris si ara no tiressin endavant.

En altres al·legacions demanen un major grau de protecció a l'entorn de l'autovia del Mar, on tampoc voldrien que es puguin ampliar els càmpings existents o se n'implantin de nous, i també volen que en les noves zones d'aparcament dibuixades a Llafranc i Tamariu es tinguin en compte els condicionants ambientals i les dificultats per accedir-hi.

Finalment, les propostes del document d'ERC al·ludeixen a la possibilitat que s'incloguin en la normativa del POUM criteris per a la instal·lació d'antenes de telecomunicacions i gestió de franges contra incendis, o bé que es regulin amb ordenances.

LA XIFRA

30
al·legacions
ha presentat el grup municipal d'Esquerra a Palafrugell relatives a la nova aprovació del POUM.

Oposició al gran hotel de Tamariu

Els republicans exigeixen que es retiri la delimitació del polígon PAU a2.5, hotel Aigua Xelida, ja que consideren el projecte “incompatible amb el model econòmic i turístic del poble procedir a delimitar un polígon per a desenvolupar un hotel sense garanties de qualitat i amb dimensions totalment fora del model turístic”. L'associació turística local ja va qüestionar la primavera passada l'hotel, pel risc que forci els establiments petits a rebentar preus i “massifiqui” el nucli, però l'alcalde el defensa com una eina per fer-hi congressos i reunions de negocis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.