Urbanisme

urbanisme

Confiscada la garantia de la biblioteca d'Anglès

L'Ajuntament espera acabar una part de les obres amb els 35.000 euros

L'Ajuntament d'Anglès va aprovar ahir confiscar els poc més de 35.000 euros de la garantia de les obres de la biblioteca. Els treballs d'aquest equipament van quedar a mitges quan la constructora va fer fallida. “Amb aquests diners podríem acabar una part de les obres”, va explicar Esteve Callís, regidor d'Hisenda d'Anglès.

Callís va relatar que, seguint les indicacions de la mateixa empresa, havien fet arribar un escrit a la constructora per demanar-li els diners i que, transcorregut el termini, com que no han respost, ahir van aprovar el confiscament. El regidor va negar que amb aquesta quantitat es pugui acabar la totalitat de les obres, però sí que permetria obrir una part de la biblioteca.

Fre al rebut de l'aigua

Així mateix, el ple d'Anglès va aprovar ahir un augment de l'1% del rebut de l'aigua. “La companyia de l'aigua proposava un augment del 4,5%, però només li aprovem un 1%”, va assegurar Callís. Pel regidor, “l'aigua a Anglès ja és prou cara”, i no tem que la companyia acabi portant al cas al tribunal.

Sindicatura de Comptes

El ple d'ahir també va informar de la resolució de la Sindicatura de Comptes sobre l'exercici dels números municipals de l'any 2010. L'ens es considera no competent per portar el cas, després que l'Ajuntament els expliqués que “malgrat les irregularitats exposades no hi ha indicis que s'hagi produït un menyscapte de fons públic”.

La Sindicatura convida l'Ajuntament a iniciar els tràmits oportuns per reclamar responsabilitats als anteriors gestors si ho creu oportú. “Ho vam posar en coneixement de la Sindicatura de Comptes perquè no diguessin que no havíem fet res”, va explicar Callís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia