Urbanisme

Aiguafreda recupera el sistema hidràulic que feia servir al segle XIV

Els treballs de recuperació que s'estan portant a terme al conjunt monumental d'Aiguafreda de Dalt (Vallès Oriental) han permès recuperar el sistema hidràulic que estava en funcionament almenys des del segle XIV, i que s'havia anat perdent per la falta de manteniment. El sistema està format per dues mines que capten l'aigua subterrània de la cinglera de les Queredes, les respectives conduccions de l'aigua a cel obert i la bassa situada al peu del conjunt monumental, adossada a la cova cripta des d'on antigament es feia servir per regar. Aquest sistema es va dissenyar per captar les aigües subterrànies que s'escorrien des de la cinglera de les Queredes i evitar també que es filtressin sota el conjunt monumental, cosa que hauria provocat problemes de fonamentació en l'edifici.

El tècnic de Patrimoni de l'Ajuntament d'Aiguafreda, Jaume Oliver, ha explicat que “la seva rehabilitació ajuda a resoldre un problema de fonamentació de l'església provocat històricament per les filtracions de l'aigua sota l'edifici”. Amb aquesta intervenció s'ha recuperat la mina d'aigua que alimenta la font Fresca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia