Urbanisme

Reprendran la urbanització de Mas Tomasí a Pals

L'execució de la cinquena fase es posa en marxa amb l'establiment de les contribucions especials

Una filtració genera polèmica entre els regidors

Les obres d'urbanització d'una altra part de Mas Tomasí a Pals han tingut una nova empenta amb l'inici de la tramitació que ha de fer possible, l'any vinent, l'inici de la primera part de la cinquena fase d'aquesta actuació. Com ja ha ocorregut en les altres fases d'aquesta adequació, un 75% del cost de les obres anirà a càrrec dels veïns de la zona reparada i, la resta, l'assumeix l'Ajuntament. Ara mateix s'ha fet una estimació del cost probable de les obres, que ja s'ha situat en 824.476 euros, xifra que serveix per fer un càlcul dels impostos que revertiran sobre els veïns afectats. La previsió de costos que aniran a càrrec dels contribuents és de 649.176 euros. El preu de les despeses dels treballs pericials, de redacció de projectes i de direcció d'obres és de 41.091 euros. El càlcul de les contribucions especials es fa tenint en compte diversos paràmetres, com ara els metres lineals de façana, la superfície de la parcel·la, l'edificabilitat i el valor cadastral.

L'última actuació a Mas Tomasí data de la segona meitat del 2011, quan es va executar la segona part de la quarta fase d'aquesta urbanització, que és la més gran del municipi. En aquella ocasió, el cost de les obres va ser de 579.000 euros. La urbanització és una actuació integral que inclou la renovació del paviment, l'enllumenat, el sanejament i la xarxa elèctrica. La primera fase d'urbanització del Mas Tomasí, que es va construir en la dècada dels 70 del segle passat, es va fer el 2002 i fins ara ja s'hi han invertit prop de cinc milions d'euros.

Polèmica filtració

L'alcaldessa, Sílvia Monar (Junts per Pals), ha volgut respondre a una filtració d'informació restringida que va generar la publicació d'una nota de l'equip de govern. Monar va explicar que s'havien rebut diverses trucades de veïns que demanaven explicacions per “una carta rebuda dels serveis tècnics de l'Ajuntament”.

Monar va voler puntualitzar: “Ni els regidors de l'equip de govern ni el personal de l'Ajuntament han enviat res des de l'Ajuntament a cap veí. A més, no podem dir noms perquè no sabem qui ha sigut, però sí que sabem que s'ha manipulat un document i s'ha enviat a alguns veïns.” Amb aquesta explicació, Monar va deixar entreveure que havia estat algun membre de l'oposició qui l'havia fet arribar. En el document informava del cost de la contribució especial de cada veí sense preservar la confidencialitat. “Això, quan es comunica, es fa privadament”, diu Monar.

Des del PSC de Pals s'ha expressat, a través de les xarxes socials, el convenciment que cal “la màxima transparència en un assumpte que perjudica notablement el bon funcionament i el bon nom del nostre Ajuntament”. A més, s'assegura que, si s'han d'iniciar accions per aclarir els fets, “es tindrà el suport i la col·laboració del PSC”. Compromís amb Pals, per la seva banda, també va manifestar que s'adhereix a “la condemna de tota conducta irregular que hagi pogut perjudicar el bon funcionament del nostre Ajuntament”.

LA XIFRA

649.176
euros.
Aquesta és la quantitat que, en una primera estimació, es preveu que hauran de pagar els veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia