Infraestructures

Campdevànol exigeix un radar a l'entrada sud

És un tram en què sovint no es respecta el límit de velocitat de 50 km per hora i sovint hi ha atropellaments

L'Ajuntament de Campdevànol ha exigit al Ministeri de Foment que instal·li urgentment un radar “dissuasiu” a l'entrada sud del poble. El motiu és que diumenge de la setmana passada, al matí, un cotxe va atropellar un menor d'edat, veí de Campdevànol, que va haver de ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona. Es dóna el cas que en aquest tram de l'N-260 hi ha hagut un munt d'atropellaments, com a mínim, dos de mortals. L'alcalde, Joan Manso, assegura: “Batallarem al màxim per aconseguir aquestes mesures de seguretat.”

El més recent

Aquest accident es va produir al voltant de les 12 del migdia. El noi estava esperant per travessar just on hi ha un semàfor, però el gos que duia se li va escapar i un cotxe que passava els va atropellar. El noi es va fer ferides al cap i, per aquest motiu, va haver de ser traslladat en ambulància a l'hospital Josep Trueta de Girona. El noi està bé i no es pateix per la seva vida.

L'accident, però, ha servit per tornar a activar totes les alarmes per la perillositat d'aquest tram de l'N-260. Manso recorda que és “un punt negre en què, des de fa anys, hi ha molts accidents”, i el semàfor que s'hi va instal·lar “està en un canvi de rasant en què la visibilitat és molt complicada” afegeix.

Tram urbà

Es tracta d'un tram urbà on la velocitat màxima està fixada en 50 km/h “però com que es tracta d'una carretera nacional, la gent no té la concepció que està travessant un municipi”, diu Manso, “i sovint hi passen a molta velocitat”.

El 2010 arran d'un atropellament mortal en aquesta zona van posar un altre semàfor i un pas de vianants a pocs metres del punt de l'últim accident “però no ha acabat de solucionar el problema”. Per tot plegat, l'Ajuntament insistirà per aconseguir un radar per evitar més accidents i atropellaments “però en haver-ho de demanar al Ministeri de Foment, tot es complica i s'allarga més”.

La gent que creua aquesta carretera és la que viu a la zona del Raval de Campdevànol, que tot i no ser un barri gaire poblat hi viuen diverses famílies.

LA DATA

2010
és l'any
en què es va instal·lar un semàfor en aquest tram, considerat un punt negre.

LA FRASE

Com que es tracta d'una carretera nacional, no es percep que s'està travessant un municipi
Joan Manso
ALCALDE DE CAMPDEVÀNOL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia