Infraestructures i serveis

transports

problemes a rodalies

Restablerta la circulació en el tram entre Reus i Tarragona

Una incidència elèctrica ha obligat a interrompre el servei des de primera hora del matí i durant unes sis hores

Renfe ha restablert, a les 12:35 hores, la circulació ferroviària habitual en el tram Reus- Tarragona, interromput per una avaria, cosa que permet recuperar el servei habitual dels trens de les línies R14, R15 i RT1, informa aquesta companyia.

La vaga de maquinistes i dues avaries elèctriques -una la matinada de dimarts i una altra aquest matí- havien interromput el servei i creat el caos ferroviari a Tarragona, on s'ha establert un servei alternatiu amb autobusos, mentre es tardaven 5 hores en el trajecte entre Tortosa i Barcelona.

Un tren de la línia R15 ha patit un incident amb la catenària entre Reus i Tarragona, ha tallat l'electricitat i això ha afectat les línies R16 i RT2.

La Generalitat ha activat el pla d'emergències ferroviàries (Ferrocat) perquè han quedat atrapats 150 passatgers a uns 500 metres de l'estació i molts han optat per anar-hi caminant.

Els passatgers dels trens de la línia RT2 de rodalia han hagut de derivar-se en autobusos entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant i els trens de mitja distància també han usat un sistema alternatiu.

Els trens de la línia R14 s'han desviat per Valls fins a Sant Vicenç de Calders; la línia R15 i RT1 s'ha cobert per autobús entre Reus i Tarragona i les línies R16 i RT2 han patit retards.

Aquesta avaria se suma a la de dimarts passat a la matinada, també elèctrica, que va espatllar els sistemes de gestió de trànsit, comunicacions, senyalització i instal·lacions de seguretat a Mont-roig del Camp.

En tractar-se d'un tram de via única, ha afectat la línia de rodalia R-16 (Barcelona-Tortosa) i tot el corredor del mediterrani, sense que hi hagi previsions de quan es restablirà la normalitat a causa de la gravetat dels danys.

Així, dimarts passat els retards van ser de 75 minuts entre Cambrils i Barcelona, i avui alguns passatgers han denunciat que tarden cinc hores, el doble del que és habitual, a cobrir el trajecte entre Tortosa i la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia