Centre i Dalt la Vila sumen esforços per millorar la mobilitat a la zona
L'escola Cultural avançarà l'horari d'entrada d'alguns alumnes per evitar col·lapses al carrer Fluvià
L'escola Cultural va ser l'escenari, dijous, de la constitució oficial de la comissió de mobilitat del Centre i Dalt la Vila. A més d'una vintena de veïns, hi van assistir els representants polítics del districte primer i de la regidoria de Medi Ambient i Mobilitat. El grup de treball ha fet poc més que constituir-se, però ja dóna fe de la seva ambició. I és que pensa créixer amb la resta d'associacions de veïns del districte primer, a més de les entitats del front marítim i de Pep Ventura-Illa Fradera, més els comerciants.
Els presidents de les entitats impulsores, Josep Soler i Amigó (Centre) i Jordi Casas (Dalt la Vila), no van amagar la seva satisfacció amb la línia de col·laboració «intensa» que tot just s'enceta. Tant l'un com l'altre van fixar algunes de les prioritats: «La mobilitat a Riera Matamoros i a l'entorn del futur servei de consultes externes de l'hospital municipal de Badalona (a l'actual escola Escalada) són temes que ens preocupen i que s'han de resoldre amb una certa urgència.» A Dalt la Vila els talls, quatre cops al dia, del carrer Barcelona i els col·lapses del carrer Fluvià (en totes dues vies hi ha una escola) són objectius prioritaris.
El director d'un dels centres, l'escola Cultural, va participar en la trobada de dijous i va sorprendre els presents oferint-se a avançar un quart d'hora l'entrada d'uns 200 alumnes (a partir del setembre) per reduir l'impacte de la concentració de vehicles i persones al carrer Fluvià. La proposta va ser molt ben rebuda.
D'altra banda, la regidora del districte primer, Montserrat Juárez (CiU), va mostrar obertament la disposició del govern municipal a treballar braç a braç amb les dues entitats i amb la nova comissió.
L'executiva del nou grup de treball està coordinada per Mireia Prats i l'integren quatre membres més: Marina Nieto, Jordi Guibernau, Isabel Brugué i Ernest Pruna.
Fre al carrer de la Costa
Durant la reunió de dijous, el president de l'AV Dalt la Vila va fer pública la voluntat de l'Ajuntament de no tirar endavant la remodelació del carrer de la Costa en els termes que s'havien proposat inicialment i que havien topat amb el rebuig veïnal. El director de l'àrea de Cultura i Patrimoni, Mateu Chalmeta, va comunicar la decisió als veïns, alhora que va expressar la determinació de la seva àrea per «conservar la fisonomia tradicional del carrer». Chalmeta es va comprometre a «trobar el model de fanals i de mobiliari que més s'escaiguin al barri» i va indicar que «cal seguir dialogant per cercar el consens entre l'administració municipal i els representants veïnals».
El carrer de la Costa s'havia de remodelar amb diners procedents del fons estatal d'inversió local, que s'han de gastar abans de finals d'any. Ahir, fonts municipals van manifestar que s'està treballant perquè el projecte, que no només afecta el carrer de la Costa sinó altres indrets del barri, no afecti la tramitació d'aquest fons.