Societat

Les marees ciutadanes ocupen el carrer per reclamar “justícia social”

Diversos moviments ciutadans convoquen mobilitzacions simultànies aquesta tarda a diverses ciutats de l'Estat

A Barcelona, milers de persones protesten al centre de la ciutat contra “el cop d'estat dels mercats”

Uns 300 col·lectius coordinats per la plataforma Marea Ciutadana han convocat per a aquest dissabte manifestacions arreu de l'Estat contra “el cop d'estat dels mercats”, coincidint amb l'aniversari del 23F. A Barcelona, milers de persones protesten al centre de la ciutat, en una manifestació que ha començat amb tres columnes des de diferents punts i ha confluït a la plaça de Catalunya, on els ciutadans marxen cap a la plaça Sant Jaume, sota el lema ‘Fem-los fora! Juntes podem!'.

La Guàrdia Urbana ha quantificat en 14.000 persones la participació de la manifestació. Durant la marxa alguns encaputxats han aprofitat per fer pintades en alguns establiments comercials. La mobilització, però, s'ha celebrat en un ambient festiu, pacífic i reivindicatiu.

La mobilització està convocada per diferents associacions i plataformes, entre les que n'hi ha de defensa dels serveis públics, com la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), en contra de la repressió policial, com Stop Bales de Goma, i de rebuig a la precarització laboral, com els Iaioflautes o assemblees 15M. A més, entre els convocants, que són molt diversos, hi ha l'Assemblea de personal interí i substitut, CGT ensenyament, No paguem (per un transport públic al servei de les classes populars), USTEC, Assemblea de Sarrià-Sant Gervasi, Confederació Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Ateneu rebel, Assemblea de l'esquerra de l'Eixample, Assemblea de Santa Coloma de Gramenet, Tanquem els CIES, Ateneu Roig, Ojo con tu ojo o Confederació Nacional del Treball.

Alguns d'aquests moviments criden a la “mobilització massiva, per a denunciar la corrupció política, les retallades socials, el cop d'estat dels mercats, la privatització de serveis públics i el sistema antidemocràtic que gestionen les elits governants”.

Unes 5.000 persones han participat a la manifestació de les marees a Lleida, convocada aquest 23-F per la plataforma Lleida Social. L'acte ha començat a les cinc de la tarda des de diferents punts de la ciutat, on s'han aplegat els ciutadans en funció de la temàtica de la protesta.

De davant de la delegació del govern espanyol ha sortit la marea per a la justícia i la funció pública; des dels Serveis Territorials d'Ensenyament, la de l'educació. El grup del sector de la sanitat ha començat la manifestació als jardins de l'Hospital Arnau de Vilanova, mentre que les entitats del sector social han sortit del Col·legi d'Educadors Socials. També hi ha hagut una marea del col·lectiu d'indignats.

La protesta ha acabat a la plaça de Sant Joan, on les banderes de cada sector social han presidit l'escenari.

Gairebé 4.000 tarragonins s'han aplegat aquest dissabte a les portes de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona per cridar contra els desnonaments, les retallades i per reclamar justícia social.

A Madrid, milers de persones es concentren des de poc abans de les sis de la tarda a la plaça Neptuno de Madrid. “Els teus sobres, les meves retallades”, és un dels lemes que més criden els manifestants, en referència als suposats pagaments als dirigents del PP recollits per l'ex tresorer Luis Bárcenas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.