Sense - Avui

El Madrid haurà de pagar per Ronaldo tant si el fitxa com si no

Florentino no vol satisfer els 110 milions pactats per Calderón pel traspàs, però el preacord preveu una penalització si no es compleix

“La pel·lícula de Florentino serà una superproducció”. Amb aquestes paraules definia ahir Jorge Valdano el projecte que té entre mans el constructor si guanya les eleccions. Doncs bé, aquesta superproducció tindrà unes despeses extraordinàries inesperades, ja que el Madrid estarà obligat a pagar una quantiosa suma als implicats en el traspàs de Cristiano Ronaldo si finalment no es compleixen les condicions de l’acord a què van arribar Ramón Calderón i les parts interessades. El preacord establia pel traspàs una xifra propera als 110 milions d’euros, que inclou una comissió de 15 milions per al representant del futbolista, Jorge Mendes. A més, Calderón havia pactat amb Ronaldo una fitxa de 12 milions nets anuals, el doble del que percebria amb Florentino.

El constructor en cap cas estava disposat a pagar una xifra superior als 60 milions d’euros, per no parlar de la negativa de Florentino al pagament de comissions als representants, com ja va fer en la seva anterior etapa al club blanc. L’acord sembla complicat, i s’assegura que Ronaldo veu amb preocupació aquests moviments, per no parlar de la burla de què està sent objecte entre els seus companys del United, segons ha desvelat Alex Ferguson, i l’amenaça afegida que suposa Ribéry, pel qual Florentino sembla disposat a apostar fort.

En aquest sentit, Zinedine Zidane, un altre dels homes forts de Pérez, està sent clau en les gestions d’aquesta candidatura per arribar a un acord amb el jugador francès i amb Arsène Wenger. De fet, el representant de Zidane, Alain Migliaccio, que al seu torn també ho és de Ribéry, amb tot el que això suposa, ha estat designat com la persona encarregada de gestionar l’acord que està intentant tancar Florentino amb Wenger. Valdano va obrir camí la setmana passada després d’esmorzar a París amb el tècnic de l’Arsenal i a les Illes Britàniques donen per fet l’aterratge del tècnic francès a Madrid després que deixés caure amb elegància la possibilitat d’incomplir el seu contracte amb els gunners.

Wenger i Mourinho
Si Wenger accepta el repte serà l’únic responsable del capítol d’altes i baixes, una situació que no es produiria amb José Mourinho, que de moment està pendent del que decideixi el francès per dilucidar si té possibilitats d’entrenar l’equip blanc.

D’altra banda, la presència de Villa ahir a Madrid al costat del seu representant, José Luis Tamargo, ha desfermat tota mena d’especulacions respecte al futur immediat de l’asturià del València.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.