Política

Els Mossos detenen 6 “indignats”a la Ciutat de la Justícia

Els retinguts s'havien presentat per demanar la citació de l'Audiència Nacional pel bloqueig al Parlament

Els antiavalots han retingut al vestíbul del complex judicial advocats i periodistes

Cinquanta Mossos d'Esquadra en set furgonetes de la brigada mòbil s'han presentat aquest dijous a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per detenir 6 dels 9 “indignats” que havien acudit als jutjats per demanar la citació de l'Audiència Nacional en el procés que manté obert contra alguns dels suposats autors dels aldarulls a les portes del Parlament el passat 15 de juny. Els agents antiavalotstambé han retingut advocats i periodistes que en aquell moment es trobaven poc abans que la Ciutat de la Justícia tanqués les portes al públic.

Els 9 “indignats” s'han presentat avui a les onze del matí al jutge de guàrdia de la Ciutat de la Justícia per demanar la citació per comparèixer davant del jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco. D'aquesta manera els imputats s'estalvien ser detinguts.

Al llarg de tot el matí, els “indignats” s'han esperat al bar dels jutjats i no ha estat fins a les 14:30 que l'Audiència ha respòs via fax, advertint al jutge d'instrucció que no tenia competències en aquest assumpte i avisant-lo que s'havien donat “les ordres oportunes als Mossos”.

La policia, que ja s'havia personat a la Ciutat de la Justícia, mantenia retingut als “indignats” a l'auditori del complex judicial. Posteriorment, els agents han començat a detenir-los i a portar-los cap a les furgonetes, per un dels laterals de l'edifici. A més, els periodistes i advocats que també han estat retinguts han pogut finalment sortir del complex judicial.

Els 6 “indignats” detinguts han estat traslladats a la comissaria de la Zona Franca i s'espera que ha partir de les 6 de la tarda els advocats dels imputats podran parlar amb els seus clients, que posteriorment seran posats en llibertat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.