Societat

La contra

El ‘NU' de Can Massana

Pere Massana i Anna Roger –una estrella Michelin per al Massana des del 2007– obriran demà al vespre el Nu Restaurant, una nova oferta gastronòmica al Barri Vell de Girona

Dos dies després de l'obertura del Tickets, la taperia sibarita i bullinesca que els germans Albert i Ferran Adrià tenen a Barcelona, Pere Massana i Anna Roger obriran el Nu al Barri Vell de Girona. Basaran la seva oferta gastronòmica en els plats de petit format, racions per picar i una barra activa, un espai urbà i més informal que el Massana, que van obrir setembre del 1986, davant del viaducte de la Renfe del carrer Bonastruc ça Porta.

El segon establiment de Pere Massana l'estrenaran a la gironina, sense inauguració: “No ens voldríem descuidar de cap client ni amic. Amb l'agreujant que, si vingués tothom, no hi cabríem”. Demà ja s'hi podrà sopar. Situat a l'espai que va ocupar la Confiteria Roca, el restaurant no és molt gros i té un únic menjador, amb una capacitat per a 38 coberts, repartits entre una barra baixa, pensada per al comensal individual, i les taules.

El Nu representa la creació de nou llocs de treball, la majoria dels quals han estat formats a Can Massana; la majoria fa més de vuit anys: “No desmuntem un sant per vestir-ne un altre. Són gent de casa que s'havia fet gran i volia volar. Si no fossin de casa no ho hauríem pogut fer”. Sito Manzano, cap de cuina, i Jordi Simon, de segon, i Elisabet González serà cap de sala. La carta del NU estarà bastida amb una combinació de cuina creativa, com ara els bunyols líquids de ceps o el bombó anacarat d'ajoblanco, salmó i oli d'oliva verge, i plats populars. “Tindrà el segell Massana, però amb una seriositat més informal”. Pere Massana ha ressaltat la incorporació de plats històrics de Can Massana, com els cargols saltats amb sal i pebre o les patates al caliu, pa amb tomata i allioli i la botifarra negra a la brasa. Per això, destaca la presència de carn a la brasa. De fet, les carns de qualitat a la brasa –en els primers temps cuites a la vista del públic– han estat el gran segell Massana, reconegut amb una estrella a partir de la Guía Roja Michelin del 2008. A la carta hi haurà una gran presència de plats freds, en què destaquen els tàrtars, que es prepararan majoritàriament a davant del client. El preu mitjà oscil·larà entre els 25 i els 45 euros. Amb un celler de 110 referències, amb un gruix important de la DO Empordà, en la línia de restaurant informal, Massana preveu servir vins a copes. Negre, beix, pedra, ferro vidre. Són els colors i els materials escollits per Francesc Rifé, l'interiorista, per dissenyar i decorar el local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.