Sense - Avui

Nicoletta trenca el silenci

Nicoletta Mantovani, segona dona de Luciano Pavarotti, ha decidit trencar el silenci. I de quina manera. Després de setmanes d’especulacions i acusacions, la vídua del tenor va decidir comparèixer públicament. “Fins que m’insultaven a mi anava bé, però el meu marit no es pot defensar; ni la meva filla, que només és una nena de quatre anys i mig”, va dir Nicoletta com a introducció. L’escenari que va escollir era el del programa Quin temps que fa, que s’emet per la cadena pública RAI Tres i que presenta el seu amic Fabio Fazio.

Des d’aquesta plataforma va confirmar una notícia que acabava de sortir publicada al setmanari Qui: “És veritat: tinc esclerosi des de fa 13 anys. No hi ha res per avergonyir-se’n”, va dir Nicoletta. Segons sembla, aquest és el motiu dels constants viatges que la vídua del tenor fa a Nova York. Segons Qui, la vídua s’està tractant la malaltia a la clínica Multiple Sclerosis Research Center de Manhattan.

Però Nicoletta també va aprofitar per desmentir moltes de les notícies publicades per la premsa, especialment les que alimenten la teoria que ella va interferir en els testaments de Pavarotti per aconseguir una herència més generosa: “Entre jo i les filles no hi ha cap mena de desacord; la voluntat de Luciano era que estiguéssim tots d’acord i nosaltres l’hem de respectar”.

Pocs dies abans, després que el fiscal de Pesaro anunciés que investigaria si Pavarotti estava en plenitud de facultats quan va redactar el testament nord-americà (el que dóna tots els béns mobles i immobles dels Estats Units a la vídua), l’advocat de Nicoletta, Giorgio Bernini, va dir: “Luciano Pavarotti estava molt lúcid en el moment de redactar el testament. Estic sorprès i indignat. Pensar certes coses és ofensiu per al tenor”.
Però la sorpresa més grans dels darrers dies han estat els deutes que va acumular el tenor, a causa de la seva malaltia. Quan les filles es van reunir amb Nicoletta i els advocats per començar a repartir-se el pastís, es van escandalitzar. Ni més ni menys que divuit milions d’euros de deute, que repercutiran especialment sobre les filles. Entre l’herència del tenor hi ha vint milions en accions: la meitat són per a Nicoletta i l’altra meitat s’ha de repartir entre totes. La vídua també té dret als tres apartaments de Nova York, quadres, diners i la casa de Mòdena. La casa de Pesaro i l’apartament de Montecarlo s’han de repartir entre totes dues parts. Aquestes dues propietats són les que es podrien vendre per fer front als deutes del tenor italià.

Per si amb tot aquest enrenou no n’hi havia prou, Anna Cataldi, ambaixadora de l’Organització Mundial de la Salut i amiga de la família, hi ha ficat cullerada: “Fa tres anys, Nicoletta va provar de donar un altre fill a Luciano Pavarotti. Jo era a prop, a Nova York, durant aquells dies. Tot i que la seva malaltia, l’esclerosi múltiple, ja estava molt avançada, ho volia provar”. Finalment, però, segons les declaracions de Cataldi al setmanari Diva e Donna, “no ho va aconseguir”. Nicoletta ja va tenir una filla amb Pavarotti ara fa quatre anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.