Sense - Avui

Sarkozy es va gastar 34.445€ en maquillatge durant la campanya de les presidencials

El president francès, Nicolas Sarkozy, es va gastar 34.445 € en maquillatge durant la campanya electoral que el va conduir a l'Elisi el maig del 2007, segons les dades de la Comissió Nacional de Comptes de campanya i finançament política revelades avui pel diari francès Le Parisien.

Al llavors ministre de l'Interior la campanya li va costar 20,9 milions, gairebé el màxim permès per la llei, unes despeses en la seva majoria cobertes per les donacions, que van sumar més de set milions d'euros. El candidat de la UMP va ser, de lluny, el que més diners va rebre de contribuents privats.

El seu principal rival en la carrera cap a la presidència, la socialista Ségolène Royal, es va gastar 20,6 milions i la partida en maquillatge tampoc va ser gens menyspreable: 51.659 euros. Després de sis mesos sumant factures, la Comissió ha donat el seu vistiplau als comptes presentats pels 12 candidats, que s'hauran de repartir ara 45 milions d'euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.