Societat

Sarkozy i Bruni no s'embarcaran amb Ryanair

La presidència de la República francesa ha fet saber aquest dilluns que s'està plantejant de querellar-se contra la companyia aèria irlandesa Ryanair, per una campanya de publicitat on han utilitzat una foto de Nicolas Sarkozy i de la seva companya, Carla Bruni.

"Mirarem totes les vies judicials possibles, perquè això és inacceptable", ha declarat el portaveu de l'Elisi, David Martinon.

La campanya de publicitat de la companyia irlandesa de baix cost ha estat publicada dins el diari Le Parisien/Aujourd'hui a França, utilitzant una foto del president i de la seva companya. Un bombolla li fa dir a la Carla Bruni: "Amb Ryanair, tota la meva família podrà assistir al meu casament".
Ryanair no està localitzable per comentar les intencions de l'Elisi.

No és la primera vegada que la companyia aèria utilitza la imatge d'un polític per a les seves campanyes, generalment seguides de ben aprop per la justícia. En una campanya al maig del 2007, van proposar en un anunci un viatge de noces entre el primer ministre polonès solter Jaroslaw Kaczynski i una diputada, provocant la queixa d'aquesta última.

Al setembre, Ryanair va decidir de retirar una campanya que es mofava del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, davant la polèmica que va aixecar.

A finals d'any, la companyia va indemnitzar el primer ministre suec Göran Persson després d'utlitzar sense autorització la seva imatge per una publicitat que deia: "És l'hora de fugir del país?". Ryanair també va haver de pagar 4.000 euros a la cap de la diplomàcia sueca Laila Freivalds, qui figurava també en l'imatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.