Sense - Avui

Lady Di de França?

La premsa britànica es pregunta si Bruni-Jackie pot ser la nova ‘reina de cors’ gal·la

Les escasses 36 hores que el matrimoni Sarkozy ha estat al Regne Unit no han passat gens desapercebudes, i no precisament per les paraules del president francès. El que tothom ha mirat, i tafanejat, és l’estilisme de la nova primera dama gal·la, que s’enfrontava al seu primer viatge d’Estat havent de competir ni més ni menys que amb Elisabet II.

I a més partia de la posició més difícil. La de trepitjar terra britànica amb la seva foto nua a punt de subhastar-se a la portada dels tabloides. Els acudits seguien ahir: “Ho fem tot per fer-la sentir còmoda”, deien els royals tots despullats per rebre-la, en una caricatura al Times.

Potser per compensar la foto, o la imatge que fins ara ha donat –la d’una exmodel que votava Ségolène Royal, gaudia del seu èxit amb els homes i la tiraven més els bars que els palaus–, o qui sap si per adequar-se al temps ennuvolat, la bella Bruni ha triat un guarda-roba hiperdiscret. Una sèrie de conjunts sastre de tall diplomàtic impecable en gris i malva, i dos vestits llargs i vaporosos –en granat i negre– per a la nit, tot bàsicament de Dior. Els bolsos, similars als de la reina –foto gran–, fallaven.

L’elecció ha sigut aplaudida per la majoria de mitjans –“seduits per l’elegància de Bruni”, deia el Daily Telegraph– que destacaven el detall d’escollir un dissenyador britànic que treballa des de fa 10 anys per a una casa francesa: John Galliano. L’enfant terrible de la moda, que, de fet, ja ha deixat relegades les excentricitats per passar a inspirar-se en línies retro, com ho prova la maleta de Buni.

La seva primera aparició, amb abric gris i barret pill box, va recordar a tothom la imatge de Jackie Kennedy, una icona per a Sarkozy. Això sí, amb tocs de monja, d’infermera o d’escolar francesa, segons a qui llegim. Tots l’aproven. Però, li feia falta imitar? No li aniria millor arriscar-se a crear estil propi?

També hi ha qui la compara amb Lady Di, perquè “se la veu principiant” i pot convertir-se en la futura reina de cors de França. En estilisme no s’hi assembla gaire, tret de les sabates planes que es posa amb la mateixa intenció que la difunta princesa de Gal·les: per no fer més petit del que ja és el seu marit. The Guardian conclou que Bruni anava molt a la moda però no guanyava en estil a la reina(!?). Però els xovinistes no eren els francesos?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.