Sense - Avui

Pe i Bardem junts a Barcelona

ESTRENA OFICIAL DE 'VICKY CRISTINA BARCELONA'

Penélope Cruz i Javier Bardem fugen sempre que poden de les càmeres que busquen captar el seu idil·li, però ahir a la nit no van tenir més remei que protagonitzar una de les imatges més buscades. Com a actors principals que són de Vicky Cristina Barcelona, tots dos van donar suport a la pel·lícula en l'estrena especial que es va fer del film a L'Auditori de Barcelona, després que ja s'hagi vist als festivals de Cannes i Sant Sebastià.

Al primer Pe hi va anar amb Rebecca Hall i al segon Hall amb Bardem. Scarlett Johansson no va anar a cap dels dos, tot i que ahir Woody Allen i el productor Jaume Roures negaven que fos per gelosia professionals amb Cruz i recordaven que les dues actrius van compartir la première de Los Angeles.

Com en aquella ocasió, ahir a la nit la parella d'espanyols, que tenen pànic a la premsa rosa, van col·locar entre ells dos a la catifa vermella Woody Allen i van evitar qualsevol gest de complicitat o afecte. Cruz, que confessa no conèixer Barcelona tan a fons com Allen, va trobar un forat en els intensos assajos del film musical Nine que roda a Londres per no faltar a la cita amb la ciutat de capçalera de Vicky Cristina. Per a l'ocasió va triar un vestit llarg escotat i molt ajustat. Bardem anava amb un vestit sense corbata. Allen no es va deixar a casa les ulleres de pasta que el caracteritzen.

En el rodatge no hi va faltar l'humor. Quan Pe va preguntar al director com volia fer l'escena del petó lèsbic amb Scarlett, ell es va mirar la mà i va dir que pararia el rodatge per anar al metge "perquè li havia sortit una nova taca".

L'estrena d'ahir, en plenes Festes de la Mercè, es va convertir en un acte social de primera amb l'assistència del president Montilla, la ministra Carme Chacón -de negre, igual que la consellera Tura, que es va vestir de gala "perquè l'ocasió s'ho mereix". També anava de negre Lloll Bertran, que surt un moment a la pel·lícula. Mari Pau Huguet duia un colorista Custo. Artur Mas manifestava les seves preferències per Penélope, entre altres polítics, com ara els consellers Huguet i Baltasar. Hi eren noms coneguts de la televisió, com Antoni Bassas, que va presentar la pel·lícula, Sita Murt, Mònica Terribas, i els tricicles Carles Sans i Joan Gracia (Paco Mir, que surt al film, no va poder anar-hi). També hi eren Miquel Valls, Javier Mariscal, Xavier Rubert de Ventós i el galàctic Sisa. Pilar Bardem es va presentar amb un vestit de punt gris i una rastellera d'amulets. Altres convidats destacats van ser Pasqual Maragall i la seva dona, Diana Garrigosa. Com és obvi, no hi van faltar els productors, Jaume Roures i Tatxo Benet.

L'alcalde Jordi Hereu i la majoria de representants del consistori no van assistir a l'estrena en senyal de dol pel greu accident d'un autobús al Carmel. Tampoc hi va anar el cap de l'oposició, Xavier Trias.

Bardem va fer una roda de premsa amb Allen al matí on es va atrevir amb alguna frase en català, i va explicar que el rodatge li havia permès conèixer llocs de la ciutat "meravellosos".

Arribava d'una estada a Sant Sebastià una mica polèmica, ja que s'ha hagut de defensar de la mala maror per haver dit a The New York Times que a Espanya se'l critica i que se'l titlla de venut, cosa que va desmentir contundentment.

Ahir va fer broma quan Bassas li va preguntar sobre l'èxit de la pel·lícula: "És perquè aquesta banda d'estúpids d'Espanya que tant m'odia i que jo tant estimo tenen amb mi una connexió inexplicable". La sala va esclatar en aplaudiments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.