Sense - Avui

Embolic Pavarotti

La fiscalia vol investigar les condicions en què Pavarotti va fer el seu últim testament

La fiscalia de Pesaro va reconèixer ahir que estudia la possibilitat d’obrir una investigació per aclarir la situació dels testaments de Luciano Pavarotti. El diari local Quotidiano Nazionale informava ahir que el fiscal en cap de Pesaro, Massimo Di Patria, volia comprovar les condicions en què estava el tenor italià quan va redactar el seu últim testament, el 29 de juliol passat, menys de dos mesos abans de morir.

Di Patria va reconèixer ahir que, de moment, “només recull els articles publicats sobre el tema dels testaments de Pavarotti per estudiar si és procedent una investigació”. El diari de Pesaro especulava que la investigació es basaria a saber si el tenor estava en plenes facultats psíquiques quan va redactar les seves últimes voluntats. Les sospites es basen en els comentaris de Luciano Buonnanno, notari de Pesaro que va autentificar els testaments, que ha dit que l’últim testament va ser escrit “completament pels advocats de la família” i que Pavarotti, dies després, es va limitar a assentir amb el cap a les preguntes que ell li va fer.

El fiscal busca informació sobre el segon testament, que competa el primer, redactat el 13 de juny. El cas és que en un primer moment el tenor hauria repartit l’herència entre la seva viuda i les seves quatre filles (tres del seu primer matrimoni), però en unes disposicions posteriors (el testament de la polèmica) el cantant indicava la creació d’un trust, un fideïcomís per als seus béns als EUA (els més importants) del qual donava la gestió a la viuda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.