Sense - Avui

Detenen un grup de lladres per robar més d'un milió d'euros en mercaderies de camions

La majoria són reincidents i ja havien complert penes de presó per altres robatoris amb força

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc homes d'entre 28 i 46 anys que presumptament formen part d'un grup organitzat que es dedicava a robar les mercaderies de camions quan aquests estaven aturats a les estacions de servei.

Segons fonts policials, les detencions han permès desarticular la banda que actuava principalment a la AP-7 a l'alçada de les comarques gironines, tot i que no es descarta que estigués també implicada en robatoris de mercaderies a la Zona Franca de Barcelona i a l'autovia N-II. Els detinguts actuaven de forma coordinada i amb grans mesures de seguretat per no ser enxampats. Ja haurien sostret més d'un milió d'euros en mercaderies.

Segons fonts policials, els delinqüents estaven donats d'alta com a transportistes autònoms i havien constituït una empresa de transports amb seu a Terrassa, per tapar les activitats il·legals. Uns robatoris que cometien de forma organitzada a través de subgrups i prenent grans mesures de contravigilància per no ser detectats per la policia. Una contravigilància que realitzaven utilitzant fins a tres vehicles per detectar els possibles dispositius de seguiments dels quals eren objecte.

La majoria, reincidents
La investigació, iniciada el novembre passat, s'ha dut a terme amb la Fiscalia Contra el Crim Organitzat de Barcelona i el Jutjat d'Instrucció 3 de Terrassa i va permetre detenir el passat 9 de març cinc persones. Tres detinguts ja han ingressat a presó, la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs. La majoria són reincidents i ja havien complert penes de presó per altres robatoris amb força.

A banda de les detencions, els Mossos d'Esquadra també han efectuat quatre registres a dos magatzems de Terrassa i dos més de Badalona, des d'on la banda distribuïa les mercaderies sostretes. La policia ha pogut recuperar i intervenir material robat valorat en uns 500.000 euros.

La sostracció d'aquest material havia estat denunciada en diferents indrets, com ara Madrid, Saragossa i Alemanya, entre altres. Els cinc detinguts estan imputats dels delictes de robatori amb força i d'associació il·lícita per cometre delictes contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació i no descarten noves detencions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.