Sense - Avui

Barcelona, escollida per 'Forbes' la cinquena ciutat del món on es menja millor

París, Roma, Tòquio i Ciutat de Mèxic encapçalen el rànquing de la revista econòmica

Barcelona és la cinquena ciutat del món on es menja millor, segons la revista econòmica Forbes. París, Roma Tòquio i Ciutat de Mèxic encapçalen el rànquing de les capitals gastronòmiques mundials, on Madrid se situa en sisè lloc.

Sobre Barcelona, la revista argumenta que si un no aconsegueix reservar en el "paradís gastronòmic" que és El Bulli, "encara hi ha molt per menjar, des de la paella de mariscos fins a plats tradicionals com l'escalivada, l'amanida de bacallà i el pa amb tomàquet, una tapa imprescindible servida a tot arreu".

"Per a un dinar de tapes, Can Pep és conegut, mentre que Can Majó obté punts per al seu marisc", afegeix Forbes, que continua el seu llistat amb Madrid en el sisè lloc.

De la capital espanyola destaca les tapes, "que poden incloure pernil curat, salsitxes de còctel embolicades en bacó, olives i pa amb tomàquet", encara que assegura que el "cocido" madrileny ("un guisat de cigrons amb col llombarda, api, pastanagues, patates, porc i pollastre"), els "callos" i la sopa d'all "també estan entre els plats favorits de turistes i locals".

Forbes esmenta com a postres la xocolata calenta i espès amb xurros i cita entre els restaurants més coneguts Botín, Lucio i Viridiana.

Aquesta publicació, que es basa en una enquesta realitzada l'abril passat entre 10.000 persones de 20 països, destaca avui en la seva pàgina web que "encara que moltes nord-americans i canadencs poden no veure a Ciutat de Mèxic -que ocupa el tercer lloc de la llista- com un destí culinari, els europeus i asiàtics sí que ho fan".

"Mèxic rep grans valoracions procedents d'Egipte, Rússia, Suècia i Austràlia, per dir-ne alguns, la qual cosa demostra que s'està convertint en una cuina cada vegada més important a nivell mundial", assegura a la revista Simon Anholt, l'expert en estratègies d'imatge de marca per a països que el 2005 va començar a elaborar l'enquesta en la qual es basa aquesta llista.

Com a exemple de la gastronomia d'aquesta ciutat, la revista fa referència al restaurant El Monasterio, als tradicionals plats de Casa Merlos ia  la xocolata calenta de El Cardenal".

Del líder de la llista, París, destaca la seva pastisseria, els seus restaurants amb estrelles Michelin i el seu "filet amb patates perfectament preparat", a l'hora que de Roma, a la qual situa en segon lloc, destaca les seves pizzes amb carbassó, sandvitxos Caprese i gelats.

Completen la llista Tòquio, que ocupa el tercer lloc, i, després de Mèxic, Madrid i Barcelona, es troben les ciutats de Hong Kong, Pequín, Milà i Xangai, per aquest ordre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.