Economia

El mexicà Carlos Slim, coronat com l'home més ric del món

Bill Gates i Warren Buffett baixen una posició cadascun i queden segon i tercer respectivament a la llista de les fortunes més importants del món que elabora 'Forbes'

En una societat que rendeix culte a la xifra, l'estadística, la tendència i la comparació, no és estrany que la publicació de la llista de les fortunes més importants del món s'hagi convertit en un esdeveniment de ressò internacional.

Un cop més, la revista econòmica nord-americana Forbes ha fet públic el seu llistat dels homes i dones més acabalats, amb les pertinents apreciacions dels noms que pugen i baixen a la llista.

Segons la revista, doncs, l'empresari mexicà Carlos Slim ha estat coronat com l'home més ric del món, un títol que arrabassa a Bill Gates, creador de Microsoft, que ha baixat un lloc i ha quedat en segona posició.

El mateix que a Gates li ha passat a Warren Buffett, que ha caigut del segon al tercer lloc, la posició que ocupava l'any passat el que ara ocupa el primer.

"Només" 500 milions de diferència
Slim, fill d'immigrants libanesos, empresari, enginyer civil, setanta anys, vidu i amb sis fills, ha pogut escalar els dos llocs que li quedaven fins al ceptre gràcies als 18.500 milions de dòlars que ha sumat a la seva fortuna en aquest últim any.

Fetes les sumes, la fortuna actual de Slim s'estima en 53.500 milions de dòlars, una xifra que ha superat en "només" 500 milions de dòlars la de Bill Gates. Així ho explicava Steve Forbes, president del grup editorial Forbes: "La competició amb Bill Gates ha estat molt ajustada, però finalment ha guanyat Carlos Slim per només 500 milions de dòlars, que en el món dels milionaris és un marge molt petit". En tot cas, Slim és el primer llatinoamericà que arriba al primer lloc de la llista.

Val a dir, però, que Carlos Slim s'ha vist fortament perjudicat per la recessió internacional, ja que tot i la seva actual fortuna, encara no ha pogut recuperar els aproximadament 25.000 milions de dòlars que va perdre entre el 2008 i el 2009 a causa de la crisi econòmica.

Slim és el propietari del Grupo Carso, un conglomerat d'empreses dedicat a sectors que abracen des de serveis de telecomunicacions i productes de consum fins a serveis sanitaris i d'hostaleria, i dóna feina a unes 70.000 persones.

Amancio Ortega, el novè
Rere Slim se situen dos vells coneguts de la llista Forbes, el propietari de Microsoft Bill Gates, amb una fortuna estimada de 53.000 milions de dòlars, i el filantrop Warren Buffett, amb 47.000. Els segueixen dos magnats indis, Mukesh Ambani i Laikshmi Mittal, amb 29.000 i 28.700 milions de dòlars, respectivament. Un altre vell conegut de la llista és el propietari del grup tèxtil Inditex, Amancio Ortega, que enguany s'ha situat en el novè lloc amb 25.000 milions de dòlars al seu haver.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”