Sense - Avui

ICV-EUiA recela de la retallada i s'acosta a la protesta dels sindicats

Les mesures previstes per disminuir el dèficit dels governs provoquen tensions al tripartit

ICV-EUiA està recelant obertament de la retallada que ha anunciat aquest matí el president José Luis Rodríguez Zapatero i que secunda el conseller Antoni Castells, segons comenten dirigents d'aquesta formació als passadissos del Parlament. Els ecosocialistes s'estan acostant a les protestes dels sindicats, i s'haurà de veure què succeeix si finalment aquestes convoquen protestes contra el govern espanyol o el català.

El dirigent d'ICV-EUiA Jordi Miralles ha fet aquest matí, després de conèixer la retallada de Zapatero, declaracions del tot oposades a les que minuts després ha fet Castells recolzant les mesures. Segons Miralles, el que s'hauria de fer és combatre "el frau fiscal", de tal manera que així creu possible reduir el deute de les administracions. "El que estan fent és retallar la despesa, però aquí ningú no parla dels ingressos, i també s'hauria de fer", ha argumentat en un sentit similar als sindicats.

Les mesures previstes per disminuir el dèficit dels governs està provocant d'aquesta manera tensions al tripartit. Els dirigents d'ERC fins ara han declinat fer declaracions, però alguns diputats republicans temen l'impacte que les mesures poden tenir en conselleries com la d'Acció Social, dirigida per Carme Capdevila, que haurà d'encaixar la retallada sobre les persones dependents. I recorden també que la funció pública, i la possible retallada dels sous de funcionaris, depèn del conseller de Governació, Jordi Ausàs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.