Societat

gastronomia

Les jornades de l'arròs de Lloret de Mar volen atreure el turisme francès

Es faran campanyes de promoció adreçades al sud de l'Estat francès

La mostra gastronòmica es farà tot el maig i hi participaran 33 restaurants

La tretzena edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs de Lloret de Mar se celebrarà de l'1 al 31 de maig amb l'objectiu d'atreure el turisme francès. Més enllà de les campanyes de difusió adreçades al conjunt de Catalunya, enguany es vol potenciar el públic francès. Es farà mitjançant diverses vies. Una de les quals serà una campanya adreçada especialment al sud de l'Estat francès, a través del centre de promoció turística que la Generalitat té en aquest territori. S'estan lligant també acords amb dues emissores de la regió, que sortejaran caps de setmana a Lloret de Mar en el marc de les jornades de l'arròs. “Era interessant aplicar a l'Estat francès la campanya de promoció”, va afirmar Enric Dotras, president del Gremi d'Hostaleria de Lloret. Dotras va remarcar el fet que les jornades gastronòmiques es facin el maig, un mes “amb diverses festivitats a l'Estat francès”.

Més enllà de la importància en matèria gastronòmica, les jornades de l'arròs tenen un doble component que els fa importants. “Millorar la imatge de Lloret i allargar la temporada”, tal com va explicar Cvetomir Cekov, nou president de l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret. En aquesta línia es va expressar Jordi Orobitg, tinent d'alcalde de Turisme, que va remarcar la diversificació de l'oferta que suposa el turisme gastronòmic: “Lloret no pot estar encasellat, com ho està de forma injusta, en un segment específic de l'oferta.”

LA FRASE

Hi ha hagut voluntat de participació malgrat la crisi econòmica: igualem el rècord de l'any 2011
Romà Codina
Alcalde de Lloret de mar

LA XIFRA

33
Restaurants i hotels
participen a les jornades gastronòmiques, una xifra que iguala la del 2011.

Trenta-tres restaurants participants

En aquesta edició, hi participen 33 restaurants i hotels de Lloret de Mar, una xifra que iguala el rècord del'any 2011, quan les jornades de l'arròs es feien conjuntament amb els del peix de l'art. L'alcalde, Romà Codina, va destacar “la voluntat de participació malgrat la crisi econòmica”. Els menús ofereixen una oferta diversificada i preus d'entre 24 i 58 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.