Societat

“Col·lapse total” al servei de Rodalies i Regionals

Una avaria en el sistema informàtic de control central del trànsit ha obligat a aturar la circulació de tots els combois de Rodalies i Regionals

La Generalitat assegura que la normalitat no arribarà fins al migdia

“Col·lapse total del sistema ferroviari de Catalunya”. Aquesta ha estat la definició que ha utilitzat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, a les 8.15h per definir la incidència que afecta aquest dijous al matí la circulació de trens a Rodalies i Regionals a Catalunya, en declaracions a RAC 1, en què ha criticat que hagi caigut el sistema informàtic i que hagi obligat a paralitzat tota la circulació de trens arreu de Catalunya. Font ha criticat que Adif no tingui un sistema de control adequat per garantir el servei ferroviari a Catalunya i ha recordat que fa unes setmanes ja hi va haver la mateixa avaria en dues ocasions al sistema informàtic. Així, és la tercera incidència de les mateixes característiques en poc més d'un mes.

Des d'Adif, han anunciat que el sistema informàtic s'ha recuperat cap a les 8h del matí i que des de llavors s'ha reprès la circulació de trens, tot i que ja han avisat que han començat amb retards d'una hora, que s'aniran reduïnt al llarg del matí.

Una avaria en el sistema informàtic al centre de control de trànsit ferroviari a l'estació de França, a les 6.25h, ha obligat a aturar la circulació de trens de Rodalies i Regionals a totes les línies de Catalunya. Així ho ha anunciat Adif i Renfe, primer a tres quarts de set del matí anunciant retards d'almenys 15 minuts i, després passades les 7h, anunciant trens aturats a totes les estacions. Cap a dos quarts de vuit han començat a circular de nou alguns trens en la majoria de línies, tot i que acumulant retards. Segons ha informat la Generalitat, els talls cap a les 8h del matí s'han reduït a la R7, R8 i R3.

A les 8.16h s'ha informat a través de les xarxes socials que la circulació dels trens es reprenia als trens de Rodalies però amb “afectacions superiors als 60 minuts”.

Els usuaris de Renfe s'han queixat, sobretot a través de les xarxes socials, perquè des de megafonia a primera hora s'anunciava que no hi havia previsió de quan se solucionaria el problema i s'instava els passatgers a “desplaçar-se per mitjans alternatius”.

Altres usuaris també han criticat de falta d'informació i també de les reiteratives incidències i retards que han de patir sovint en el servei de Renfe a Rodalies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia