Comunicació

Relleu a la cúpula de TVC

Eugeni Sallent, actual director de RAC1, es farà càrrec de la direcció de TV3 en substitució de Mònica Terribas en un moment complex per a la cadena catalana

El president de
la CCMA, Brauli Duart, proposarà Sallent en la reunió d'avui
del consell

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, proposarà aquest matí, en la reunió ordinària del consell de la CCMA, el nom d'Eugeni Sallent, actual director de RAC1, com a nou responsable de TV3, en substitució de Mònica Terribas. El nomenament de Sallent es pot tirar endavant amb els vots de CiU –amb 3 membres en el consell– i del PP –1–, ja que el PSC –2– ha advertit que el seu vot serà contrari perquè considera que no hi ha arguments per a rellevar Terribas. Eugeni Sallent, que ja apareixia en les travesses dels últims dies, seria la segona opció de Brauli Duart, després que Ramon Rovira hagués renunciat, un professional que fa uns anys ja havia estat cap d'informatius de TV3.

Sallent assumirà la direcció de TV3 en un moment complex per a la cadena i en general per a la corporació audiovisual catalana, el pressupost de la qual pel 2012 s'ha reduït en un 13%. S'hi ha d'afegir, a més a més, que el govern espanyol l'ha collat amb l'obligatorietat de quadrar els números de l'entitat a dèficit zero.

Una de les responsabilitats del director de TV3 serà dur a terme un pla d'ajustos. Entre els reptes hi ha la sostenibilitat de la plantilla: 2.133 treballadors a TV3 (2.607 en tota la CCMA) i l'equilibri entre la producció interna i l'externa. En el primer cas, el president de la CCMA, Brauli Duart ha assegurat que l'ERO és “l'últim recurs”. Fonts de la CCMA van apuntar que probablement, passats uns mesos, s'opti per establir estructures transversals.

Fa un any, durant l'etapa d'Enric Marín al capdavant de la CCMA, l'ens va fer el pas per convertir-se en empresa única amb l'objectiu de reduir la despesa. Entre les mesures que aleshores es van proposar hi havia la reducció d'un 5% dels salaris de tots els treballadors i el possible trasllat de Catalunya Ràdio a la localitat de Sant Joan Despí.

Un home d ràdio i artífex de l'èxit de RAC1

Eugeni Sallent (Sabadell, 1962) és director general de Radiocat XXI, el grup d'emissores del Grup Godó format per RAC1 i RAC105. Sallent va participar en el procés de gestació del projecte, i sota la seva direcció RAC1 s'ha consolidat com un mitjà de referència i líder. Segons l'últim EGM, RAC1, amb 708.000 oients, supera Catalunya Ràdio i és la més escoltada al país. Entre els anys 1995 i 1999 va ser gerent de Catalunya Ràdio. Actualment també és vicepresident de l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que agrupa les ràdios privades a Catalunya. El 2010 va rebre el III Premi Quim Regàs de Periodisme, en reconeixement de la seva tasca en les emissores de Godó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.