Cultura

Ibáñez, Moustaki i Aute canten junts per l'Àfrica

El concert solidari també compta amb la participació del músic de Guinea Bissau Nino Galissa

Paco Ibáñez, Georges Moustaki, Luis Eduardo Aute i Nino Galissa cantaran demà junts a Barcelona l'emblemàtica cançó de Moustaki Le Métèque, en un concert solidari amb l'Àfrica que els reunirà per primera vegada en escena.

El concert Veus solidàries amb Àfrica se celebrarà al Barcelona Teatre Musical per recaptar fons per a dos projectes educatius del barri de Sam-Sam de Pikine, població situada a l'extraradi de Dakar (Senegal). La idea va néixer del contacte solidari de l'ONG Babel Punt de Trobada, que desenvolupa els seus projectes solidaris a Senegal i per a la qual Ibáñez ja havia cantat en un concert anterior a Terrassa (Vallès Occidental).

Ibáñez va ser qui va suggerir la trobada amb Moustaki i Aute, a la qual s'ha afegit el músic de Guinea Bissau resident a Barcelona Nino Galissa.

El títol de l'emblemàtica cançó de Moustaki de 1969 prové d'una paraula que en grec antic significa estranger, domiciliat a una ciutat diferent d'aquella que és originari, com Moustaki, Ibáñez i Galissa. Moustaki, grec i egipci, assentat a França, cantarà en francès i oferirà "una petita sorpresa en català" amb Marina Rossell, que cantarà en aquesta llengua la seva cançó Vagabond. Galissa cantarà en el dialecte mandé, que es parla a tot l'Àfrica, i també en wòlof, llengua de Senegal.
Ibáñez i Galissa -els dos viuen a Barcelona- han explicat que acaricien el projecte de viatjar junts per diversos països africans, entre ells el Senegal, Gàmbia, Guinea, Mali i Togo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.