Cultura

La 2 emetrà 'La Hora Chanante' al setembre

El programa d'humor absurd, càustic i satíric s'ha convertit en un referent generacional entre els joves

L'humor es renova, fins i tot a Espanya. La broma fàcil i el gag de pipi, caca, nen i cul sembla que deixa pas a una nova generació d'humoristes sensiblement més intel·ligents, que tan bon punt fan ús de l'escatologia com de la paròdia més incisiva. És qüestió de gustos, esclar, però una generació de joves agrairà que La 2 de Televisió Espanyola hagi arribat a un acord per emetre a partir del mes de setembre un programa, sembla que setmanal, de La Hora Chanante, que fins ara es podia veure a Localia i per cable o satèl·lit a Paramount Comedy. Sembla que La 2 emetrà La Hora Chanante setmanalment, però se'n desconeix, de moment, la durada dels episodis.

El programa consta de seccions com Testimonios i Retrospecter, i personatges recurrents com El Payaso, El Gañán i Bocaseca Man. Entre la llista de personatges parodiats, un dels punts forts de l'espai, hi ha Michael Jackson, Axl Rose, Liza Minelli, Björk, Tim Burton, Bill Gates, Madonna, Hugo Chávez i Sara Montiel, entre molts d'altres. L'espai ha provocat la creació de nombrosos webs relacionats, entre els quals destaquen els de fans i els que destaquen algunes de les frases més rellevants pronunciades en els sketches del programa.

L'èxit de La Hora Chanante no ha passat desapercebut, i malgrat emetre's en un canal local i en un canal digital d'accés restringit, amb el temps s'ha convertit en un referent. Els principals programes d'humor de les cadenes de televisió generalistes en van prendre nota i els integrants de La Hora Chanante participen a Buenafuente (Antena 3), Cuatrosfera (Cuatro), A pelo (La Sexta) i Camera Café (Telecinco). El manxec d'Albacete Joaquín Reyes, Raúl Cimas, Ernesto Sevilla i Pablo Chapiella tindran a partir de setembre el seu propi aparador en una televisió d'àmbit estatal que pretén renovar i rejovenir els seus continguts amb alguna cosa més que informatius vespertins de tarannà afable, concursos al migdia i documentals de zoologia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.