Cultura

El diari de Billy

Els 10 dies de Billy tancat en una habitació amb Internet: un experiment publicitari

Daniel Mucarsel Sacoto, 'Billy', és el noi de 24 anys d'origen equatorià que ha encarat el repte d'estar 10 dies tancat en una habitació d'hotel per demostrar que es pot sobreviure només amb una connexió a Internet. Aquest diari, escrit en català pel mateix Billy, seguirà les seves vivències dia a dia. És un experiment publicitari, ell no enganya: darrera seu hi ha una empresa potent (Ogilvy) que pretén demostrar la potència d'Internet com a canal per anunciar-s'hi. Si entreu al seu lloc web veureu que no pretenen enganyar ningú. Ens interessa, però, fer seguiment d'aquest experiment publicitari per constatar com el canal Internet permet posar en contacte en un temps rècord un contingut i els clients potencials que s'hi poden interessar.


ELS 10 DIES DE BILLY TANCAT EN UNA HABITACIÓ AMB INTERNET: UN EXPERIMENT PUBLICITARI


Anar al DESÈ i ÚLTIM DIA (26 de setembre)
Anar al NOVÈ DIA (25 de setembre)
Anar al VUITÈ DIA (24 de setembre)
Anar al SETÈ DIA (23 de setembre)
Anar al SISÈ DIA (22 de setembre)
Anar al CINQUÈ DIA (21 de setembre)
Anar al QUART DIA (20 de setembre)
Anar al TERCER DIA (19 de setembre)
Anar al SEGON DIA (18 de setembre)
Anar al primer dia (17 de setembre)

Desè i últim dia: 26 de setembre
Últim dia, què puc dir? Ara em fa la impressió  que tot ha passat tan ràpid... Sembla que era ahir quan entrava aquí i no hi havia llit, ni tele, ni menjar, ni roba, ni res de res, només el pinxitos i jo :D

Avui estic content, ara només em queda posar-me a la dutxa i anar-me'n a dormir. La veritat és que ho he aconseguit tot, excepte el repte del futbolista, així que em dono bastant per satisfet. Després del primer dia que vaig pasar, qui m'hauria dit que la cosa acabaria així...

Tinc molt clares dues coses: 1) res d'això hauria estat possible sense la gent que m'ha donat suport des del primer dia; 2) per això no tinc totes les paraules que voldria dir-vos, de manera que les resumiré amb MOLTÍSSIMES GRÀCIES.

Ara estic sol, esperant que sigui demà. Tinc la impressió d'estar en un somni del qual despertaré demà, tinc clar que quan m'aixequi d'aquest somni les coses aniran millor. M'he demostrat a mi mateix que tothom és capaç
si realment ho vol.

M'enduc amb mi tots els missatges que he rebut recolzant-me, m'enduc tots els records que algun dia explicaré als meus néts.

M'enduc una experiència que, mai se sap, però que no crec que visqui mai més.

Avui el text és curt, perquè no hi ha molt a dir, només donar-vos les gràcies a tots vosaltres. Gràcies i fins a una altra.

Novè dia: 25 de setembre
Estic a 1 dia d'acabar. Ara que a poc a poc arriba el moment de sortir d'aquí, tinc un sentiment estrany. Tinc unes ganes boges de sortir,
això està clar, però també ja començo a sentir malenconia perquè sé que, en un moment o altre, ho trobaré a faltar.

Ha sigut una mica una manera de trobar-me amb mi mateix. Tant de temps sol també serveix per reflexionar sobre el teu futur, com enfoques la vida. Us recomano fer el mateix alguna vegada. No cal que us tanqueu 10 dies, però sí 1 dia a la vostra casa a reflexionar, a veure quines coses no t'agraden de la teva vida i com canviar-les.

Un amic m'ha dit una frase que crec que no oblidaré mai: "No hi ha coses impossibles, només homes incapaços".

Avui he entrevistat al senyor Lluís Bassat, mai hauria pensat que podia aprendre tant d'algú en tant poc temps, en menys d'una hora que ha durat l'entrevista. He vist una persona amb l'ànima jove però amb experiència. La veritat, m'ha impactat molt.

Avui he aconseguit un altre repte, la samarreta del Barça i amb això supero el tema del merchandising.

Bé, no tinc molt més a dir avui, que he menjat bé i el dia se m'ha passat ràpid entre entrevista i entrevista.

Estem a un dia de la "Llibertat", ha ha!, una abraçada a tots, que demà tingueu un molt bon dia!


Vuitè dia: 24 de setembre
Ja només queden 2 dies, 2 dies i seré fora i tornaré al món real. La veritat és que ja començo a trobar-ho a faltar...

Avui el dia ha estat molt bé. En primer lloc, perquè són les festes de la Mercè. En segon lloc, perquè ha començat el moviment una altra vegada, tant pel tema empreses com pel tema entrevistes. He passat dues hores amb Com Ràdio, que ha fet un reportatge especial, i també he estat amb TV3, que faran un reportatge pel dimecres, en el programa El Club. Us ho dic per si algú ho vol veure i així veureu com parlo català, ha, ha!

A part d'això, ja gairebé tinc l'altra entrada pel concert de The Police. El fet d'aconseguir un vestit elegant se m'està entravessant una miqueta. Així que si coneixeu algun propietari o alguna empresa interessada en fer publicitat a canvi del vestit no ho dubteu, aquí teniu el meu correu electrònic: [email protected]

Ja sé que sóc una persona rara, però no sé per què el dilluns m'agraden tant últimament, ha, ha! Suposo que serà per la Mercè, o bé que el fet d'estar aquí tancat té efectes secundaris, ha, ha!

Em sembla molt estrany viure tot això i cada vegada que ho penso em sembla una mica més surrealista. A vegades quan surto de la dutxa em sembla que estic encara al meu pisset, però quan veig l'habitació me n'adono que no és un somni i que això continua. Per sort o lamentablement no durarà gaire més, per això he decidit que els moments que em queden els gaudiré a tope.

Us envio una salutació, que us ho passeu molt bé l'últim dia de la Mercè!
Una abraçada forta per a tothom!!!



Setè dia: 23 de setembre
Avui ha estat com si no estigués tancat. Ha estat el típic diumenge en què no surts de casa, en què estàs cansat de no fer res...

Tot i que ja començo a notar una mica el cansament d'estar aquí no em puc queixar. Porto aquest últims dies menjant bé i descansant. Gaudint del temps d'oci. Ahir i avui, sobre tot pel fet que les empreses aquest dies no treballen. De fet, s'ha de dir que m'ha anat bé descansar perquè demà tinc alguna entrevista.

Ara mateix estic preparant el repte d'avui que és preparar un sopar romàntic amb una noia per Internet. Demà serà un dia ple de sorpreses, ja veureu per què.

De moment, estic veient el partit del Madrid vs. Valladolid, quin partidàs està fent el Valladolid (desitjo que guanyi :P). Per cert, AHIR VA GUANYAR EL NOSTRE BARÇA!!! TOTTT EL CAMP!! ÉS UN CLAM! he, he, he, m'ho vaig passar molt bé menjant una mariscada i veient el partit. Tot i que crec que va ser un partit bastant avorrit. Fins al final no hi va haver emoció.

Un altre tema: la tele m'està anant molt bé. Quan estic molt cansat d'escriure e-mails i tot això m'estiro un moment al llit.

Bé, perdoneu que avui la meva explicació sigui tant pobre i avorrida, però com us he dit és el típic diumenge... i com que vull que s'acabi ràpid perquè no m'agraden gens els diumenges us deixo fins demà!

Cuideu-vos MOLT! Una forta abraçada! :)


Sisè dia: 22 de setembre
Diria que avui ha estat el dia de relax, tot i que el matí ha estat mogudet. Si el primer dia dormia al terra i ahir per primer cop m'enviaven un llit, avui es barallaven perquè en tingués un més, i m'han enviat un altre, hahah ...

He menjat bé, he llegit una miqueta, i he aconseguit la tele =D, és a dir, REPTE SUPERAT! Aquesta nit ja la tinc
planejada: un bon sopar perquè m'espera una mariscada ;D i veure el partit del Barça.

Doncs ja veieu nois, la cosa està que no para. Tot va sobre rodes, tot i que ja començo a notar una mica l'agobi d'estar
tancat , però de moment ho porto bé i com el dia ha anat molt bé no em puc queixar ...

Ara, per relaxar-me, estic posant la banyera a tope i quan estigui del tot plena em fotré a dins com a mínim 1 hora. Després, menjaré i veuré el partit. Llegiré una miqueta més, faré els vídeos del dia, i al llit a dormir! Bé, però que molt bé avui.

Sembla que la festa de la Mercè ha començat amb força. L'únic dolent d'això per a mi és que no puc contactar quasi bé amb cap empresa perquè tots els comercials importants tenen festa. No obstant, com que no es pot demanar tot en aquesta vida, ja estic content per tot el que tinc ...

Així és que, nois i noies, a gaudir d'aquest partit ! Sóc seguidor del Barça i vull veure un bon partit, i que guanyi
el que sigui millor equip en aquest moment! Doncs res més per avui

UNA ABRAÇADA A TOTHOM i ja està!!! =) ... ADEU!!!



Cinquè dia: 21 de setembre
"Finalment tinc llit. Finalment! Penso que això és el que m'ha fet més feliç en tot el dia. Avui m'han posat dos reptes
més o menys assequibles però m'han posat un de difícil:

-El primer, que és el difícil, és aconseguir una tele amb satèl·lit, i encara no he progressat gens.
-El segon era aconseguir una noia per un sopar el dia 23. Aquest ja l'he aconseguit, i a més a més amb una noia molt maca :D.
-El tercer era aconseguir un vestit per al dia 27, quan faré l'exposició del que ha estat la meva experiència.

La veritat és que el tema de menjar quasi bé a diari el tinc més que solucionat. Bé, la veritat és que em falta solucionar el dijous. :D.

I tinc llit! Sento repetir-ho tant, però és que tinc l'esquena com si anés a Sitges pels revolts, he he he, a més m'han regalat un llibre, així que aquesta nit llegiré una miqueta. Sí, sí, llegiré a l'estil tradicional, perquè hi ha coses que és millor no fer-les al PC.

Això és tot, nois i noies, res més per explicar avui. La veritat és que sembla que les coses estant anant molt millor. Sembla que el meu desig s'ha fet realitat i que les coses estant milloren cada vegada més...

Des de la meva habitació, aquí al meu món, us desitjo que passeu una bona nit. Que tingueu bons somnis, que jo avui amb llit segur que els tindré!"

Quart dia: 20 de setembre
"Sens dubte, com vaig dir ahir, cada dia és millor. He aconseguit una entrada per al concert de The Police; una altra i hauré superat el repte.

Avui m'ha arribat de tot, des de roba fins a una nevera! He esmorzat, dinat i sopat, de manera que es pot dir que avui he aconseguit totes les necessitats bàsiques del dia.

D'altra banda, estic molt cansat perquè hi ha una cosa que se'm resisteix molt: un bon llit. Ahir no em vaig poder adormir fins a les quatre de la matinada. I, esclar, tampoc he dormit del 'tirón' i m'anava despertant. I a les 9 del matí ja he rebut la primera visita, que era la televisió, hi ha estat un no parar: sortia un entrevistador i n'entrava un altre, i així fins a la tarda, quan ja m'he pogut dedicar a les meves tasques i començar a enviar e-mails. Per cert: dissabte m'envien una mariscada! Ha ha!

Tot canvia força de pressa, i com tot en la vida, arribarà un moment en què tocaré el cel i després tornaré a baixar. Potser avui és el dia que toco el cel i demà ja començaré a baixar...

Amb tot, desitjo de totes totes que les coses no vagin així perquè se'm complicaria molt tot plegat...

Demà us explicaré com ha anat tot, desitjo que tant bé com avui.

Salut a tots, cuideu-vos molt!
Billy"

Tercer dia: 19 de setembre
"El dia d'avui la veritat és que se surt de les meves expectatives. Ha canviat tant si el comparem amb el segon o el primer dia que ni jo mateix m'ho crec. He aconseguit el telèfon mòbil, després d'enviar e-mails e-mails i e-mails, Movistar ha contactat amb mi i l' he aconseguit. Avui també he rebut material per a la higiene personal, una ONG m'ha enviat samarretes a canvi de fer publicitat. La veritat és que per a les ONGs ho hauria fet de franc, però tota ajuda és bona.

Avui he aparegut en molts mitjans de comunicació, i això m'ha facilitat molt les coses. A més a més, crec que dijous encara serà una bogeria més gran que avui.

He de dir que avui no he parat, entre e-mails que havia de contestar i entrevistes he estat tot el dia ocupat. De manera que torno a estar despert fins a ben entrada la nit.

Però la veritat és que cada vegada m'ho estic passant millor: avui he esmorzat i dinat! Fins i tot hauria pogut sopar i tot, però entre els e-mails, les entrevistes i el blog m'he oblidat de demanar sopar. He, he, estic molt content de moment i desitjo que demà les coses vagin encara millor.

Abans d'acabar el resum d'avui, m'agradaria dir un parell de coses als lectors de l'AVUI.CAT, perquè he llegit els comentaris sobre l'article i vull comentar un parell de cosetes:

1r. Sóc estranger però he après català i aquest "article" diari l'escric cada dia jo mateix. El meu català no és perfecte, però intento adaptar-me a la cultura i fer ho el millor possible, i per això he après català, perquè respecto tant la gent amb la qual convisc com la llengua i la cultura que m'han obert las portes i m'han donat l'oportunitat de tenir una vida digna.

2n. Això no és un reality show. N'hi ha que ho veuen d'aquesta manera, però jo no pretenc sortir d'aquí i ser famós. Que surt l'oportunitat? Mai se sap, però la fama no és el meu objectiu, sinó ser capaç d'aconseguir els reptes que se'm plantegen i de demostrar el que pretén demostrar aquest experiment...

No tinc res més a dir, només que agraeixo totes les mostres d'afecte i també les critique, perquè entenc que no sempre plou a gust de tothom... Bona nit a tothom i que demà sigui un dia millor per a tots!"

Segon dia: 18 de setembre
"Avui finalitzaré el meu segon dia. La veritat és què ha estat 100 vegades millor que ahir. He aconseguit el menjar molt més ràpid, a més d'aconseguir entrevistes i moure'm pels mitjans de comunicació amb l'objectiu d'aconseguir més repercussió mediàtica, com per exemple aquest blog diari de les meves vivències al diari AVUI.

He aconseguit quasi tots el reptes de moment, em falta un que és aconseguir el mòbil, però quasi bé ja el tinc tancat aquest també. Desitjo que demà les coses vagin tant o millor que avui. A poder ser una mica millor. Poc a poc la gent es va bolcant amb aquest idea i m'ajuda en tot el que està al seu abast.

M'he aixecat a les set del matí. Em feia mal tot el cos, ja que no vaig aconseguir el llit el dia anterior, per això m'he aixecat tant d'hora.
Cap a les nou o així he fet el meu primer repte, pujar un vídeo a youtube.

Cap a la una ja havia superat el segon repte, que era aconseguir sortir a tres mitjans de comunicació.

"Segueixo intentant aconseguir el mòbil"
Mentre escric aquestes línies -són les onze de la nit-, segueixo intentant aconseguir el mòbil. tinc algunes coses ja quasi acabades, però he de seguir enviant e-mails. No puc desistir, o tots els esforços no serviran per a res...

Avui almenys tinc llit per dormir. Demà serà un altre dia. Esperem que les coses vagin millor."

Primer dia: 17 de setembre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.