Cultura

La Filmoteca de Catalunya obrirà la temporada amb un cicle de terror asiàtic

La Filmoteca de Catalunya oferirà a l'inici de la nova temporada, a partir de setembre, un cicle dedicat al cinema de terror asiàtic, amb una mostra dels millors films d'aquest gènere del Japó, Corea del Sud, la Xina i Tailàndia.

Durant el mes de setembre, el públic podrà veure algun dels clàssics de l'anomenat terror oriental, com la pel·lícula japonesa Ringu, dirigida per Hideo Naka el 1998, la versió americana de la qual és The Ring.

En la pel·lícula La maledicció, del japonès Takashi Shimuzu, l'espectador també trobarà com a protagonista la figura sinistra de pell blanca i cabellera fosca, típica d'aquest cinema de terror, que en aquesta ocasió s'amaga en qualsevol lloc.

En la mateixa línia que aquestes dues pel·lícules, es projectarà la coproducció de Tailàndia i Xina The Eye, dirigida pels germans Danny i Oxidi Pang, que s'allunya una mica del terror estricte i hi ha més fantasia.

També Audition de Takeshi Miike, un dels directors més citats en l'àmbit del cinema de terror asiàtic, serà un dels plats forts d'aquesta mostra a la Filmoteca, mentre que també es projectarà Dumplings, del director de Hong Kong Fruit Chan.

Quant a l'aportació sud-coreana, es podran veure Dos Hermanas de Kim Jeewoon, que és una adaptació d'una llegenda tradicional, i Old Boy, de Park Chan-wook.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.