Cultura

Presenten el primer restaurant de menjar català a la Xina

El cuiner català Xavier Franco, propietari del restaurant Saüc de Barcelona, ha presentat avui a Pequín la seva aventura xinesa, el restaurant Marenostrum, amb el qual pretén donar a conèixer entre el públic del país asiàtic una cuina "tradicional però professionalitzada" amb un marcat accent català.

Franco, que ha comptat amb un presentador d'excepció, el conseller català d'Agricultura, Joaquim Llena, de visita juntament amb una delegació d'empresaris al país asiàtic, ha explicat que el projecte va sorgir fa anys i com una idea dels clients de Saüc. "Al principi vaig ser reticent però després vaig visitar el país i vaig veure com és d'important per als xinesos el menjar i el fet d'estar prop d'una taula", cosa que el va fer acabar de decidir.

"El català més mediàtic del món és avui dia un cuiner, Ferran Adrià. Tenim sens dubte els millors cuiners del món, i darrere seu hi ha un planter, com en Xavier Franco, als quals oferirem una ajuda tècnica i econòmica", ha declarat per part seva Llena, que ha afirmat que la restauració és la millor manera de donar a conèixer a la Xina els productes locals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.