Cultura

El director del MACBA, nou president del Comitè Internacional per a Museus i Col·leccions d'Art Modern

Substitueix en el càrrec Alfred Pacquement, director del Centre Pompidou de París

El director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Manuel Borja-Villel, ha estat elegit president del Comitè Internacional per a Museus i Col•leccions d'Art Modern (CIMAM), el més important òrgan de representació dels museus d'aquest àmbit a escala internacional.

Borja-Villel, que ha estat votat per unanimitat, substitueix en el càrrec Alfred Pacquement, director del Centre Pompidou de París. Les eleccions d'aquest organisme se celebren cada tres anys.

El director del MACBA és membre del CIMAM des de l'any 2001 i en el període de 2004 a 2007 hi va ocupar el càrrec de secretari-tresorer, segons ha explicat el museu barceloní.
El CIMAM és un òrgan vinculat a l'ICOM (The International Committee of Museums) que depèn de la UNESCO. Constitueix un fòrum de comunicació, cooperació i intercanvi d'informació entre museus de tot el món, professionals de les arts visuals, artistes i altres implicats en l'àmbit de l'art contemporani.

Dóna suport als objectius de l'ICOM i contribueix a l'aplicació del seu programa, en particular al que es refereix a col·leccionisme, mediació i exposició d'art contemporani en institucions públiques.

Aquestes eleccions s'han celebrat en el context de la conferència anual del CIMAM celebrada enguany a Viena, i en la que s'han trobat 120 directors de museus i comissaris d'art contemporani, provenints d'un total de 45 països.

Sabine Breitwieser, directora de la Generali Foundation de Viena, ha estat nomenada secretària del comitè, i Hendrik Driessen, director del De Pont Museum of Contemporary Art de Tilburg, és el nou tresorer.

Entre els objectius del nou president del CIMAM per aquest període destaca la reorientació d'aquest organisme per tal de potenciar el seu paper com a lloc d'opinió dels professionals del sector. A més, Manuel Borja-Villel es proposa la redacció d'un codi ètic que serveixi de guia de bones pràctiques als museus, col·leccionistes i altres integrants del sector artístic en general.

L'ampliació del CIMAM cap a més països de Llatinoamèrica, Europa de l'Est i Àsia és un altre de les seves propostes pels propers tres anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.