Cultura

El MACBA incorpora més de 200 obres a la seva col·lecció

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha incrementat la seva col·lecció amb la incorporació de més de 200 obres en els últims mesos, producte de compres, donacions i dipòsits, segons ha informat el museu.

Entre les incorporacions destaquen una obra de Hans Haacke, que ha estat adquirida per la Fundació MACBA juntament amb el Whitney Museum of American Art de Nova York, la compra de cinc pel·lícules de Donen Graham, claus en la trajectòria de l'artista, i el dipòsit de 35 obres de Pablo Palazuelo per part de la fundació de l'artista.

L'obra d'Hans Haacke, Shapolski et al. Manhattan Real State Holdings, a Real-Time social system, as of Maig 1, 1971, és la primera iniciativa d'una nova línia d'adquisicions en xarxa amb altres museus, que contribueix a reforçar la seva relació amb altres centres amb els quals comparteix objectius i afinitats.
La Fundació MACBA també ha adquirit per a la col·lecció del museu obres de Deimantas Narkevicius i Rosalind Nashabashi, un conjunt de cinc pel·lícules de Donen Graham del període 1969-1973, tres obres de Frederic Amat i vídeos d'artistes com Vito Acconci, Joan Jonas, Martha Rosler i Gordon Matta-Clark.

En el capítol de donacions, la col·lecció del MACBA ha rebut Shipwreck and workers, una instal·lació fotogràfica d'Allan Sekula, cianotips dels anys 80 de Leon Ferrari, el work in progress de Francesc Abad El camp de la Bòta, i una obra de Peter Friedl.

La Col·lecció MACBA ha rebut en dipòsit 35 dibuixos de Pablo Palazuelo, que pertanyen al període comprès entre 1956 i 1993, per part de la fundació de l'artista, i obres de Roy Arden, Jean-Louis Garnell, Matt Mullican i Stephen Shore procedents de la Colección Ordóñez Falcón.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.