Cultura

Alice Creischer reflexiona sobre la crisi dels governs liberals en una exposició al Macba

L'autora berlinesa Alice Creischer reflexiona sobre la crisi dels governs liberals contemporanis i les relacions entre la política oficial i la cultura en una exposició en el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), que s'inaugurarà aquest divendres i romandrà oberta fins al 18 de maig.

Amb el títol ...per a la compensació osmòtica de la pressió de la riquesa, la mostra reuneix obres i col·laboracions de l'artista alemanya i està comissariada per Bartomeu Marí.

L'exposició s'articula a partir de dues obres de gran significació produïdes fa poc per Creisher. Una d'elles és una relectura d'una pintura de Gustave Courbet en què la figura de l'artista s'erigeix com a figura central entre personalitats de la cultura i la política a la França de mitjans del segle XXI.

La segona gran obra que centra l'exposició és una instal·lació d'escultures que intenta reproduir l'experiència viscuda per l'autora en un viatge que va fer l'any 2004, on va sentir la sensació de pertànyer a un món inversament proporcional al dels habitants més pobres de l'Índia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.