Cultura

El Macba creix

Art

En els últims mesos el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha engrandit en més de dues-centes obres la seva col·lecció permanent. Entre les obres que s’hi han incorporat destaca l’obra de Hans Haacke Shapolsky et al. Manhattan Real State Holdings, del 1971, que denuncia la situació immobiliària de Nova York.

L’artista alemany va realitzar aquest projecte per a una exposició del Museu Guggenheim de Nova York però per causa d’aquesta peça la mostra es va anul·lar.
L’obra ha estat adquirida per la Fundació Macba conjuntament amb el Museu Whitney de Nova York a través d’un innovador sistema de compra “en xarxa” que facilita l’adquisició d’obra i reforça la relació entre museus.

Entre les noves incorporacions destaca també un dipòsit de 35 dibuixos del pintor Pablo Palazuelo, desaparegut recentment, per part de la Fundació del pintor. Les obres dipositades comprenen el període 1956-1993.

La Fundació Macba també ha comprat cinc pel·lícules de Dan Graham i tres obres de Frederic Amat. A més, Allan Sekula ha donat al Macba una versió de la instal·lació fotogràfica que va exposar a la passada Documenta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.