Cultura

Mònica López fitxa per TVE

Televisió

Després de més de set anys fent de dona del temps a TV3, on ha popularitzat - al costat de Josep Cuní- una extensa mostra del refranyer català dedicat a la meteorologia, Mònica López ha acceptat el repte de convertir-se en la nova cap de la informació meteorològica de TVE en substitució de José Antonio Maldonado, que es jubila després de més de vint anys a la cadena. S'ensumen canvis, doncs, a la informació meteorològica de la televisió pública estatal, que ahir va presentar oficialment el seu nou fitxatge. A més a més, a partir del setembre, la meteoròloga catalana també es posarà davant de mapes i càmeres com a dona del temps.

Més tecnologia
Una de les prioritats de López al capdavant d'aquest nou projecte és "introduir novetats en l'àmbit tecnològic, com ara isòbares animades, mapes més moderns o models numèrics i, en definitiva, modernitzar l'espai", tal com ha explicat en declaracions a l'AVUI, i també introduir canvis en l'estructura del programa: "El principal canvi en què treballem és convertir l'espai de la informació meteorològica en un bloc amb una estructura similars als informatius generals, és a dir, que no se centri només en el pronòstic, sinó que també ofereixi notícies, anàlisi d'imatges... Un programa més complet".

Tal com ja feia a TV3, vol convertir aquest espai en una tribuna oberta als espectadors, perquè hi puguin dir la seva, ja sigui trucant o enviant-hi fotografies o tota mena de comentaris: "Tindrem corresponsals arreu de l'Estat i podrem conèixer el temps que fa en punts molt concrets". Això sí, el tema de buscar el refrany del dia, com feia a Els matins, és una opció que, de moment, no s'ha plantejat.

López, que assegura mirar "amb nostàlgia" l'etapa que tanca a TV3 "tant en l'àmbit personal com en el professional", explica que aquesta oportunitat li permet "començar de zero". En aquest sentit, destaca que l'oferta que li va fer TVE va ser per entrar a dirigir el departament i no només com a meteoròloga: "Si no hagués sigut així potser m'ho hauria pensat, però imprimir el meu aire a l'espai és una oferta que no podia rebutjar".

A partir del setembre, doncs, Mònica López serà un dels nous rostres de TVE. De moment, i fins aleshores, està treballant en aspectes com el nou decorat o les novetats tecnològiques de l'espai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.