Cultura

Joan Francesc Marco, nou director general del Liceu

La comissió executiva de la Fundació del Gran Teatre del Liceu ha acordat proposar Joan Francesc Marco com a nou director general de la Fundació i del Consorci del teatre operístic barceloní.

El nomenament de Marco es farà efectiu, segons ha informat la comissió executiva, a la reunió del Patronat i de la Junta de govern del Consorci del Liceu que se celebrarà el pròxim 3 de juliol al Palau de la Generalitat.

El Consorci del Teatre del Liceu està integrat per representants del ministeri de Cultura, Generalitat, Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

El nom de Joan Francesc Marco sempre ha figurat en primer lloc a les "travesses" periodístiques per substituir Rosa Cullell, que va deixar el Liceu per ocupar el càrrec de directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Fins i tot el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va admetre el mes de juny passat que el nom de Joan Francesc Marco era un dels "pocs" que s'estudiava per dirigir el Gran Teatre del Liceu.

Joan Francesc Marco, que fins ara ocupava el càrrec de director del projecte de la Ciutat de la Música de Sabadell, va ser director general de les Arts Escèniques i de Museus del Ministeri de Cultura i administrador general i conseller delegat del Teatre Nacional de Catalunya (TNC).
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Marco posseeix un màster en gestió cultural i ha participat en nombrosos cursos i seminaris relacionats amb la gestió cultural.

Tota la seva carrera ha estat vinculada a la política cultural des que entre 1975 i 1983 va ser el responsable d'organitzar el Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat. El 1985, Marco va ser nomenat director de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Granada i va participar del comitè organitzador del 50è aniversari de la mort de Federico García Lorca.

Joan Francesc Marco va ser nomenat el 1986 sotsdirector del departament musical del ministeri de Cultura, des del qual va organitzar el Pla d'Auditoris de Música.

Quatre anys després va ser nomenat director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) des d'on es va responsabilitzar de la política teatral i musical del Ministeri de Cultura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.