Cultura

Inquietud al món cultural pel nou director del Liceu

Nomenament

Tot sembla estar dat i beneït perquè Joan Francesc Marco, actual comissionat de la Ciutat de la Música de Sabadell, ocupi la cadira de director general del Liceu que va deixar Rosa Cullell a l'abril. Aquesta setmana es reuneix la comissió executiva del Gran Teatre, on s'asseuen les quatres administracions que gestionen l'equipament (Generalitat, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i ministeri de Cultura), i el nom de Marco és l'únic que sona. I, segons un sondeig anònim fet per l'AVUI, això no agrada gaire ni al sector de les arts escèniques del país ni a dins del coliseu. I és que el pas de Marco pel TNC, d'on va ser el conseller delegat del 2004 al 2007, no va deixar gaire bon regust de boca, ja que massa vegades se situava per davant de la direcció artística.

Marco també rep el retret de part del sector de tenir un perfil molt polític, quan el que es vol és un gestor independent: és un membre històric del PSC que ha ocupat gairebé tots els càrrecs possibles de l'òrbita del partit. A banda de gestionar el TNC en el primer tripartit, ha dirigit l'Instituto Nacional de Artes Escénicas y Música (INAEM) i ha encapçalat l'àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. En l'última etapa de Josep Caminal com a director executiu del Liceu, ja va ocupar la cadira fantasma de cap del departament d'Estudis i Exposicions al teatre. Una feina que, segons diuen a l'escenari de la Rambla, es feia interinament abans que ell arribés. El cert és que, segons ha pogut saber aquest diari, el president José Montilla estaria molt interessant en Marco, que no és la primera vegada que sona per ocupar la gerència de l'equipament cultural amb més pressupost del país (50 milions d'euros anuals). Des del PSC remarquen, però, que Joan Manuel Tresserras té l'última paraula. Ell, que el va fer fora del TNC al cap de pocs mesos d'ocupar la conselleria de Cultura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.