Cultura

Ni caixes ni 'papers'

'Papers' de salamanca

Havien d’arribar dimarts, després dimecres i ara, després de no haver-se signat –per suposats problemes logístics– l’ordre ministerial necessària, arribaran demà o dilluns o... De fet, els incompliments han sigut la tònica habitual en l’afer dels papers de Salamanca. Així doncs, les set caixes que encara són a l’Archivo de Salamanca i que havien d’haver arribat el gener del 2006 continuaran acumulant pols com a mínim un dia més.

Aquesta és una de les decisions que s’ha pres en la segona reunió deA la comissió mixta Estat-Generalitat creada amb la finalitat d’identificar els dos milions de documents d’entitats, partits polítics, sindicats i particulars que s’han de restituir a Catalunya i que encara són a Salamanca. Tanmateix, la conselleria es mostra tranquil·la perquè el procés continua segons el calendari previst. Malgrat que ja s’ha començat el procés de digitalització, el ministeri ha mostrat el seu recel sobre certa documentació –no molta, segons la conselleria– però per no entorpir la validació i digitalització de la resta dels documents s’ha acordat posposar la seva resolució fins al final del procés.

Per al 25 d’agost es preveu una nova reunió del grup de treball i després, sense data fixa, una nova trobada de la comissió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.