Cultura

L'OCB inicia avui els actes de celebració de la seva 45 aniversari amb una marató de 12 hores de glosa

L'Obra Cultural Balear inicia avui la campanya de celebració del 45è aniversari de la seva fundació amb un acte a la Casa de Cultura de Palmal a les 20h en què participaran, com a la passada edició, representants de la Federació Llull (Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear).

La part lúdica de l'acte l'aportaran els participants a les 12 hores de glosa, organitzades per les associacions Cor de Carxofa (Catalunya) i Canonge de Santa Cirga (Mallorca). Els glosadors faran una parada a la Casa de Cultura per a delectar els presents amb cançons improvisades de tots els territoris dels Païssos Catalans.

El 1962
L'OCB es va constituir el 31 de desembre de 1962, data simbòlica que recorda l'entrada de Mallorca a la cultura catalana, amb la conquesta de Jaume I. L'objectiu dels actes que s'emmarquen en la celebració de la Diada de Mallorca és reivindicar els drets nacionals i reafirmar els llaços culturals existents entre els diferents territoris dels Païssos Catalans.

Durant l'esdeveniment, l'OCB presentarà als socis les activitats previstes de cara a l'any que ve per a commemorar els 45 anys de l'entitat, que inclouen l'edició de diferent material i nombroses activitats, entre les quals destaca l'edició de la xilografia Enunciat, d'Horaci Sapere; del llibre De la soca i l'arrel. Preguntes i respostes de 45 anys d'història; i la nova campanya de socis Llaura més que mai.

Altres activitats previstes a partir de gener són el concert de presentació de l'últim disc de Fora donis Sembrat, editat amb la col·laboració de l'OCB; un homenatge a Josep Maria Llompart, mort fa quinze anys, que inclourà un acte en Ca Alcover, la reedició de la monografía de l'OCB feta per l'escriptor sobre Joan Alcover i l'edició d'una ploma estilográfica amb la signatura del poeta.

De cara a febrer, està prevista una exposició del fons artístic de l'OCB, amb el corresponent catàleg, i les jornades de reflexió sobre el present i el futur de l'entitat 'Quina OCB necessiten les Balears d'avui'. Els actes acabaran el mes de març amb la celebració d'una trobada de socis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.