Cultura

El pla de foment de la lectura força la trobada de Laporta i Sánchez Llibre

El FC Barcelona i el RCD Espanyol s'han adherit aquest divendres al la de foment de la lectura 2008-2011 de la Generalitat i promouran la lectura durant el derbi d'aquest dissabte al Camp Nou. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el president del Barça, Joan Laporta, i el president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, han signat l'adhesió dels dos clubs al pla i posteriorment han dinat al despatx del conseller. Els dos equips es faran una foto conjunta amb el lema de la campanya i durant el partit es difondrà a tots els assistents un opuscle amb la selecció d'onze títols literaris. Durant l'acte, tots dos presidents han fet una encaixada de mans.

Barça i Espanyol són els primers agents socials que se sumen al pla, impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, amb l'objectiu de promoure la lectura com a via fonamental d'accés al coneixement per part de la ciutadania i com a eina de progrés nacional i cohesió social. També pretén millorar l'hàbit i la competència lectora en qualsevol suport, i promou especialment la lectura en català.

El pla també pretén explorar les sinergies entre la cultura i la comunicació i, per això, a més de fomentar la lectura de llibres, també incideix a promoure la lectura de premsa i publicacions.

Els dos clubs col·laboraran en el foment de la lectura amb accions conjuntes durant el partit que tindrà lloc aquest dissabte. Abans del partit es llegirà per megafonia el manifest d'adhesió al pla i els dos equips es faran una fotografia conjunta amb el lema de la campanya, Llegir ens fa + grans, l'espot de la qual es projectarà a la mitja part.

Encaixada de mans
Aquest acte es pot interpretar com un punt de distensió en les tenses relacions que en els últims temps han viscut les directives dels dos clubs. Després de la signatura, el conseller de Cultura ha encaixat les mans amb els dos presidents, i posteriorment Laporta i Sánchez Llibre també ho han fet entre ells. Després de fer-se la fotografia amb un cartell amb el lema de la campanya, hi ha hagut una altra encaixada de mans entre tots tres. Tanmateix, res no ha pogut rebaixar la tensió fins al punt de fer que Sánchez Llibre vagi al derbi d'aquest dissabte al Camp Nou. Tampoc se celebra el tradicional dinar de directives, ja que els espanyolistes han refusat la invitació del Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.