Esports

Un derbi en el divan

El govern promou un acte perquè Laporta i Sánchez Llibre es reconciliïn

Diuen que l’alegria va per barris, però a la Barcelona futbolística ningú no pot riure’s de ningú. La rivalitat Barça-Espanyol no deixa en aquesta setmana de derbi gaire lloc a les picabaralles. No hi ha humor. L’equip blaugrana té moralment tan lluny el títol com el conjunt blanc-i-blau la UEFA. L’espiral de desànim és igual d’absorbent per a tots dos. La desconfiança entre els jugadors és tan habitual com els renecs entre les seves aficions.

Mocadorada va, mocadorada ve. En els dos últims partits al Camp Nou –Getafe (0-0) i Schalke (1-0)– el públic culer va deixar anar mocadors i xiulets des de la grada. Res que faci riure l’Espanyol. Curiosament, l’equip blanc-i-blau va ser acomiadat també amb mocadorada diumenge en la derrota davant l’Osasuna (0-1). I aquest no va ser el primer cop: la desfeta davant el Racing (0-3) va acabar amb la mateixa escenografia.

Discursos igual de buits
“És normal que la gent estigui molesta”, va concloure ahir el lateral de l’Espanyol David Garcia. Just el mateix discurs que havia pronunciat la setmana passada Gabriel Milito a Can Barça: “Comprenem la reacció de l’afició”. La falta de paraules que justifiquin el pèssim rendiment és novament comú a tots dos cantons.

El Barça suma la pitjor ratxa en cinc temporades. Un sol triomf en set jornades va ser la nefasta sèrie que va estar a punt de costar la destitució precisament a Frank Rijkaard a la seva primera tardor al club. Justament a ningú no se li escapa que si Valverde firmés en una primera volta els desastrosos números que està signant a la segona –onze derrotes als darrers 14 partits– ja estaria acomiadat d’una entitat com la blanc-i-blava. Encara més si es té en compte que les últimes quatre derrotes s’han produït sense marcar cap gol. Un balanç tan negatiu no es produïa a l’Espanyol des de la temporada 1992-93, quan el club va baixar per última vegada a Segona.

Si al Barça l’esbroncada és per estar a nou punts del liderat, per haver-se deixat remuntar els últims quatre partits fora de casa (Atlètic de Madrid, Almeria, Betis i Recreativo), per haver dilapidat els bons registres defensius de la primera volta (17 gols en 25 jornades, i ara 14 en els darrers set partits)... a l’Espanyol el drama és haver passat dels llocs de Champions a allunyar-se a sis punts de la UEFA.

En el derbi de la primera volta (1-1), l’Espanyol fins i tot aspirava a prendre la tercera posició al Barça en cas de victòria. Ara és el segon pitjor equip de la segona volta, amb 9 punts sumats dels 39 possibles.

La decepció és tal a l’Espanyol que la sempre fidel Curva Jove va avançar ahir que refusa anar dissabte al Camp Nou en protesta per la “desganada” actitud dels de Valverde als darrers partits.

On s’observarà, potser, una millora de comportament és entre les directives de tots dos clubs. La Generalitat, a través de la conselleria de Cultura promourà divendres un acte perquè els presidents Joan Laporta i Daniel Sánchez Llibre acostin posicions després d’exhibir una mala relació als darrers derbis. Tothom al divan. La psicoanàlisi arribarà abans a la llotja que als equips.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona