Esports

Més llenya al foc

El derbi

El pas del temps no cura les ferides entre Barça i Espanyol. Ni un nou derbi, però tampoc l'intent de la conselleria de Cultura d'aprofitar el foment de la lectura com a pont cap a la pau servirà per restablir les relacions entre les directives dels dos equips de la capital catalana. Encara més, en lloc d'avançar es retrocedeix, perquè els blanc-i-blaus han rebutjat assistir al dinar de directives i els presidents no es veuran les cares a la llotja per evitar la trista imatge de Joan Laporta i Daniel Sánchez Llibre d'esquenes i fent-se l'orni com si l'altre no hi fos que es va viure en el duel de la primera volta al Lluís Companys.

La foto i prou
L'últim intent de posar-hi pau va camí del fracàs. Tots dos presidents assistiran divendres a un acte per fomentar la lectura amb motiu de la proximitat de Sant Jordi. La intenció era aprofitar la trobada per posar fi a la situació actual, en què l'Espanyol considera trencades les relacions amb el Barça. Una trobada prèvia amb el conseller Joan Manuel Tresserras de mitjancer era el camí previst. El club blanc-i-blau ho portava amb discreció, però s'ha publicitat, així que la presència de Sánchez Llibre no està confirmada. "S'està cuinant" i entre avui i demà se'n sabran els detalls, segons fonts de la conselleria de Cultura.

Des de l'Espanyol es mostrava ahir el malestar per la filtració de la trobada i s'apuntava que el més probable seria la presència del president sense reunions prèvies ni res més, al marge del foment de la lectura. Així, les relacions seguiran trencades, sense que hi hagi símptomes de cap mena de millora en un futur pròxim.

El Barça considera que Joan Laporta ja ha expressat en reiterades ocasions la voluntat de posar fi a la tensió entre directives i tornar la normalitat a les relacions institucionals. I aquí entrem en el terreny de les acusacions mútues. Fonts de la directiva blanc-i-blava explicaven ahir a l'AVUI que el màxim dirigent barcelonista "parla a la premsa i després no fa cap gest", amb rèplica per part del costat blaugrana per recordar que al derbi de la primera volta ni tan sols hi va haver una invitació del costat blanc-i-blau per fer el tradicional dinar de directives previ al partit. A la segona volta sí que hi ha hagut oferiment dels dirigents del Barça, que l'Espanyol ha rebutjat. Ja se sabia que Sánchez Llibre no hi aniria, però es preveia una expedició dels consellers blanc-i-blaus encapçalada pel vicepresident econòmic, Pere Botet. Res de res. No menjaran plegats i a la llotja del Camp Nou només hi haurà un president, el de l'equip de casa.

Conflicte viu al planter
Les relacions entre les actuals directives dels dos equips barcelonins no eren gaire fluides i el conflicte va esclatar amb el frustrat traspàs de Javier Saviola a l'Espanyol l'estiu del 2005, que va comportar trucades telefòniques pujades de to en privat i acusacions públiques de males arts i l'anunci de trencament de relacions per part de l'Espanyol. La segona part del conflicte és la guerra existent en el futbol base. L'Espanyol denuncia que el Barça continua pescant cada estiu diverses perles dels camps de Sant Adrià, però tampoc es queda plegat de braços, sinó que contraataca amb l'exemple més clar, el fitxatge del juvenil Raúl Baena, cas que va acabar a la justícia esportiva.

La tensió es manté viva i es perden oportunitats de tornar a una normalitat en què la cordialitat presideixi les relacions entre les dues directives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona