Cultura

Javier Bardem, candidat a l'Oscar com a millor actor secundari

cinema

L'actor Javier Bardem ha estat nominat candidat a l'Oscar que concedeix l'Acadèmia de Ciències i Arts Cinematogràfiques de Hollywood en la categoria de millor actor secundari pel seu paper al film No Country for Old Men, un film que ja li ha reportat una desena de premis als Estats Units, l'últim dels quals el Globus d'Or.

És la segona vegada que Bardem aconsegueix una candidatura a aquests premis, després d'haver estat designat el 2000 com a millor actor protagonista per Antes de que anochezca. Bardem competirà per l'estatueta com a millor actor secundari amb Casey Affleck, per The Assassination of Jesse James; Philip Seymour Hoffman, per Charlie Wilson's War; Hal HolBrook per Into the Wild, i Tom Wilkinson per Michael Clayton.

Gràcies a la candidatura de Bardem, No Country for Old Men, s'ha convertit, amb 8 nominacions –entre les quals la nominació per la millor pel·lícula– en una de favorites de la gran gala. There Will Be Blood, –que també opta a 8 estatuetes–, Expiación i Michael Clayton (amb 7 nominacions) competiran amb el film dels germans Coen per l'estatueta a la millor pel·lícula.

Els directors de No Country For Old Men, There Will Be Blood, Juno, Michael Clayton i The Diving Bell and the Butterfly opten a l'estatueta per a la millor direcció. George Clooney (per Michael Clayton), Daniel Day-Lewis (per There Will Be Blood), Johnny Depp (per Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street), Tommy Lee Jones (per In the Valley of Elah) i Viggo Mortensen (per Promesas del este) competiran per l'Oscar com a millor actor.

L'actriu australiana Cate Blanchett ha rebut dues nominacions pel seu paper a Elizabeth: la edad de oro, com a protagonista, i per I'm Not There, com a actriu secundària en l'encarnació d'un Bob Dylan adolescent. Julie Christie per Away From Her, l'actriu francesa Marion Cotillard per La Vie en Rose, Laura Linney per The Savages i l'actriu canadenca Ellen Page (per Juno) competeixen amb Blanchet per l'Oscar a la millor actriu.

El compositor basc Alberto Iglesias ha aconseguit una nova candidatura als Oscars en la categoria de millor banda sonora pel seu treball per al film The Kite Runner (Cometas en el cielo), de Marc Foster, que se suma a l'obtinguda el 2006 per El jardinero fiel, de Fernando Meirelles.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.