Cultura

'Fills de la mitjanit', de Salman Rushdie, favorita per guanyar el millor premi Booker de la història

La novel·la Fills de la mitjanit, de Salman Rushdie, és la favorita per convertir-se en el millor premi Booker de la història d'aquest guardó literari, que compleix quatre anys i és el més prestigiós del Regne Unit.

A més de la novel·la de Rushdie, premiada el 1981, a la llista de finalistes hi figuren The Ghost Road (1995), de Pat Barker; Oscar and Lucinda (1988), de Peter Carey; Desgracia (1999), de J.M. Coetzee; The Conservationist (1974), de Nadine Gordimer, i The Siege of Krishnapur (1973), J.G. Farrell.

Amb motiu del 25è aniversari del guardó, el 1993, Fills de la mitjanit, que narra les peripècies de tota una generació de l'Índia coincidint amb la independència del país, va ser escollida millor Booker Prize.

En cas que Rushdie no guanyés i Coetzee o Carey donessin la sorpresa i guanyessin el guardó, farien hat-trick, ja que són els únics autors que han guanyat en dues ocasions el premi Booker.

La llista de finalistes ha sigut escollida per un jurat presidit per la biògrafa, novel·lista i crítica Victoria Glendinnir, la presentadora Mariella Frostrup i el catedràtic John Mullan.

El guanyador s'anunciarà el 10 de juliol, en el marc del Festival de Literatura de Londres.

Els lectors poden votar fins a la mitjanit del dia 8 de juliol, tant a la pàgina web del premi (www.themanbookerprize.com) com per SMS, per la millor novel·la premiada amb el Booker, concedit per primera vegada el 22 d'abril de 1969.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.