Cultura

Antoni Bassas: "Feia un any que notava incomoditat al meu voltant"

Comunicació

"M'han preguntat si es tracta d'un final polític. Jo no en tinc cap prova. Només puc dir que a partir d'un determinat moment no he percebut interès per renovar el meu contracte i que feia un any que notava incomoditat al meu voltant. Però, si la classe política catalana no aguanta un programa com aquest, és que tenim una cultura democràtica molt justeta". Són les paraules més dures del discurs amb què Antoni Bassas s'ha acomiadat aquest divendres al migdia dels seus oients, molts dels quals eren al carrer, davant de l'estudi central de Catalunya Ràdio, veient l'últim matí del periodista.
Tot i que ja havia explicat sense detalls la seva versió del perquè de la seva no continuïtat, avui ha entrat en detalls, ja que la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals n'ha parlat fins i tot al Parlament. Sobre la disputa per l'horari, manté que no és cert que rebutgés començar a les sis del matí, una hora abans que ara. "Vaig acceptar començar abans, però no vaig acceptar acabar una hora abans, perquè significava perdre audiència. Tots els programes de la competència acaben a les dotze", ha argumentat.

Després d'un programa de comiat en tots els apartats, durant el qual també ha entrevistat la seva successora, Neus Bonet, Bassas ha deixat els oients amb la cançó Un núvol blanc, de Lluís Llach. No ha aclarit el seu futur professional. Només ha anunciat: "Si no hi ha res de nou, a partir del 8 de setembre escoltaré Neus Bonet", pista que indica que no farà cap altre programa de matí en una altra emissora.

Expectació al carrer
Un centenar de persones, la majoria oients assidus d'El matí de Catalunya Ràdio s'han aplegat des de les onze del matí davant de la seu de l'emissora per acomiadar Antoni Bassas. El periodista, que ha tingut el detall d'aprofitar els moments de descans per sortir a saludar els seus seguidors, ha fet una última aparició davant del seu públic un cop acabat el programa. "Vosaltres sou Catalunya Ràdio", els ha dit a la gent congregada al carrer, amb l'ànim de deixar constància que un mitjà de comunicació el fan els seus oients. Entre els aplaudiments s'han pogut sentir crits a favor de la continuïtat de Bassas i en contra del diputat socialista Joan Ferran.

El mateix Bassas, visiblement emocionat, ha saludat bona part del públic i s'ha abraçat amb diversos dels assistents, un dels quals, el president del Barça, Joan Laporta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.