Cultura

David Madí no optarà finalment a la Corporació de Mitjans Audiovisuals

El secretari d'acció electoral de CiU, David Madí, no optarà finalment al consell de govern de la nova Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, segons fonts de CDC. Abans de les festes de Nadal els socialistes van vetar el nom de Madí per formar part del nou organisme que regirà TVC i Catalunya Ràdio, i això va provocar el bloqueig de les converses. Fins ahir no havia estat possible reconduir-les perquè CiU demana que s'apliqui el mateix criteri als representants designats pel PSC que són polítics.

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, va conversar ahir per telèfon amb el líder de CiU, Artur Mas, i tots dos van explorar la possibilitat de desencallar les converses. Tot dependrà de com evolucionin en les pròximes hores després de la decisió de Madí.

Els socialistes han acceptat retirar d'entre els seus candidats l'exdirectora general d'Atenció Ciutadana, Marta Continente, considerada una persona de la màxima confiança del qui va ser secretari de Presidència de la Generalitat, Ramon García Bragado. Ha estat substituïda per qui va ser cap de comunicació de Pasqual Maragall, Àngela Vinent, que és membre de l'actual Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. L'organisme canvia de nom amb la nova llei.

Segons el preacord entre els partits, al consell de govern es podrà donar majoria nacionalista o bé del tripartit. Segons la llei, el president de la Corporació no serà designat pel govern, sinó de manera indirecta pel Parlament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.